Kakvo društvo: Ispred Jokića samo Medžik i Robertson!

Košarkaš Denvera Nikola Jokić igra sjajno u poslednje vreme, a novim tripl-dablom, sedmim u sezoni i 35. u karijeri ušao je u odabrano društvo.

Izvor: Z.K.

Nedelja, 29.12.2019.

09:05

Kakvo društvo: Ispred Jokića samo Medžik i Robertson!
AP Photo/David Zalubowski

Jokić je u pobedi nad Memfisom od 119:110 postigao 31 poen uz po deset skokova i asistencija i time pomogao Nagetsima da ostvare 22. pobedu u sezoni.

Ipak, Jokić je do tripl-dabl učinka došao u svojoj 339. utakmici i sada je po tome treći na večnoj listi igrača koji su najbrže stigli do 35. tripl-dabl učinka.

Do tog učinka brži od srpskog košarkaša bili su samo sjajni Medžik Džonson kojem je za tako nešto bilo dovoljno 204 utakmice, kao i legendarni Oskar Robinson koji je do 35. tripl-dabla stigao posle samo 82 susreta.

Teško da će taj rekord biti srušen, ali svakako treba imati u vidu da su Jokićev i Džonsonov učinak na udaru, jer im se opasno približava mladi košarkaš Dalasa Luka Dončić koji je do 17. tripl-dabl učinka stigao posle samo 98 mečeva u NBA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: