Damiru Mikecu dva zlata i specijalna nagrada u Trzinu

Srpski reprezentativac u streljaštvu Damir Mikec osvojio je dve zlatne medalje na tradicionalnom turniru vazdušnim oružjem "Skirca Borisa Paternosta" u Trzinu.

Izvor: SN

Ponedeljak, 23.12.2019.

16:18

Damiru Mikecu dva zlata i specijalna nagrada u Trzinu
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Informaciju o Mikecovom velikom uspehu u Sloveniji preneo je Streljački savez Srbije.

Na turniru su učestvovali takmičari iz deset zemalja, a vazdušnim pištoljem nadmetalo se oko 60 strelaca iz sedam država (Austrija, Bugarska, Hrvatska, Češka, Slovenija, Srbija, Švedska).

Mikec je prvog takmičarskog dana bio najprecizniji u kvalifikacijama pištoljem sa 584 kruga, a potom je dominirao i u finalu.

Ubedljivo je pobedio sa 242,5 krugova, ispred hrvatskog reprezentativca Uroša Kačavende, koji je pogodio 236,3 kruga i Slovenca Jože Čepera (215,5). Drugog dana Mikec je kvalifikacije završio sa 573 kruga, a u finalu je zabeležio sjajan rezultat - 245,4.

Srebro je pripalo Slovencu Čeperu (241,3), a treći je bio Kačavenda (217,0). Damir Mikec je proglašen za najuspešnijeg učesnika turnira i za nagradu dobio umetničku sliku.

"Na turniru u Trzinu spustio sam zavesu na uspešnu 2019. godinu. Vraćam se sa puno lepih utisaka i vrlo zadovoljan postignutim", rekao je Mikec, koji je bio jedini predstavnik Srbije na ovogodišnjem mitingu "Skirca Borisa Paternosta".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: