Partizan se u velikom stilu oprostio od Evrope

Fudbaleri Partizana ubedljivo su pobedili Astanu 4:1 na oproštaju od Evrope ove sezone.

Izvor: A. Kovaèeviæ

Četvrtak, 12.12.2019.

20:30

Partizan se u velikom stilu oprostio od Evrope
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Crno-beli su za 25 minuta "nokautirali" Kazahstance pogocima Sejdube Sume, Umara Sadika i Takume Asana.

Suma je sredinom drugog poluvremena postigao i drugi gol, nakon čega je Dorijan Rotariju ublažio poraz gostiju uz pomoć odbitka.

Sredinom drugog poluvremena pobedu Partizana je pokvarila povreda Vladimira Stojkovića koji je zbog problema sa preponom morao da napusti teren.

Stojković je u prvom poluvremenu sjajnim odbranama u tri situacije sprečio goste da se vrate u život.

Crno-beli su nastup u Ligi Evrope završili sa po dve pobede, remija i poraza u Grupi L u kojoj su igrali još Mančester junajted i AZ Alkmar.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srpski tim će dugo da žali za propuštenim prilikama u susretima sa AZ-om jer su crno-beli oba puta imali pobede u rukama, a li su oba puta remizirali i tako ostali bez nokauta faze.

Partizan je ovom pobedom zaradio dodatnih 570.000 evra za klupsku kasu i dodatno popravio svoj UEFA koeficijent. Crno-beli će na leto imati koeficijen 22,000 što će im verovatno obezbediti poziciju nosioca u svim kvalifikacionim fazama u slučaju da se budu borili za plasman u Ligu Evrope.

Crno-beli su od starta meča dominirali u Humskoj i poveli već u četvrtom minutu. Sadik je proigrao Sumu koji beži defanzivcima Astane, izlazi na Erića koji mu brani šut, ali mu se lopta vraća i iz drugog pokušaja ne promašuje (GOL).

Gvinejac je odmah otrčao da zagrli trenera Savu Miloševića koji ga je preporodio ove sezone, pa je uoči meča sa Astanom produžio ugovor na još tri godine.

Partizan je nakon vođstva nastavio da "gazi" goste, ređale su se šanse za crno-bele, da bi u 22. minutu konačno duplirali prednost.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Logvinjenko je izgubio loptu u rizičnoj zoni, preuzeo ju je Zoran Tošić koji je odlaže u desnu stranu do Umara Sadika, a ovaj lako matira nemoćnog Erića (GOL).

Samo četiri minuta kasnije Partizan stiže do trećeg pogotka i već tada "overava" pobedu. Takuma Asano je kao raketa pobegao dvojici igrača Astane, a onda udarcem po zemlji sa ivice kaznenog prostora u bliži ugao prevario golmana Astane (GOL).

U završnici poluvremena Stojković dva puta sjajno brani udarce raspoloženom Rotarijuu, da bi u petom minutu nastavka još jednom odlično intervenisao, a u istoj akciji Astane dobro reaguje i Pavlović i spasava gol domaćina.

Stojković u 56. minutu i treću put zaustavlja šut Rotarijua, ali 20 minuta pre kraja hramljući napušta teren zbog povrede prepone.

U tim trenucima Astana je diktirala tempo, ali Partizan u 76. minutu stiže i do četvrtog pogotka. Pola posla odradio je brzonogi Asano koji je poslao sjajnu loptu do Sadika, ovaj telom vara čuvara, potom obilazi Erića i gura loptu u nebranjenu mrežu (GOL).
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Tri minuta kasnije Astana ipak uspeva da ublaži poraz. Morala je i sreća da posluži goste da bi zatresli mrežu Partizana u Humskoj.

Nemorni Rumun Rotariju je konačno uspeo da se upiše u strelce. On je centrirao sa desne strane, lopta je zakačila Pavlovića i prevarila Kljajića (GOL).

Meč u Humskoj je imao zanimljivu predigru ovog četvrtka – prvo su crno-beli morali da skraćuju stativu jednog od golova zbog neslaganja sa standardima UEFA, a potom je Sejduba Suma obradovao navijače produženjem ugovora.

U drugom meču grupe Mančester junajted je deklasirao AZ Alkmar sa takođe 4:0 i osvojio prvo mesto u grupi. Englezi i Holanđani su se plasirali u šesnaestinu finala LE.

Tok duela Partizan – Astana mogli ste da pratite u LIVE BLOGU B92:
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

173 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: