Zvezda se raspala u 4/4 – Real trojkama utišao punu Arenu

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Real Madrida 75:60, u sedmom kolu Evrolige.

Izvor: PT

Četvrtak, 07.11.2019.

18:20

Zvezda se raspala u 4/4 – Real trojkama utišao punu Arenu
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Aktuelni šampion Srbije i regiona utakmicu je ispustio u poslednjoj četvrtini (8:26) u kojoj su u prvih pet minuta bili bez postignutog koša.

Madriđani su to iskoristili i serijom 12:0 trasirali su sebi put ka pobedi. Zvezda je pokušala da se vrati u završnici, ali je Rudi Fernandes ubio svaku nadu trojkom na dva i po minuta do kraja.

Najefikasniji u poraženom sastavu bio je Bili Beron sa 17 poena, četiri skoka i četiri asistencije, dok je Lorenzo Braun meč završio sa 14 poena, šest skokova i pet uspešnih dodovanja.

"Kraljevski klub" predvodio je Serhio Ljulj sa 16 poena i pet asistencija, Rudi Fernandes sa 12 i četiri pogođenje trojke (tri u 4/4) i Valter Tavaresa sa 11 i devet skokova.

Na početku utakmice videli smo veliki broj promašaja na obe strane. U takvoj sitauciji bolje su se snašli gosti koji su posle pet minuta vodili 7:2.

Zvezda je uspela da se digne i napravi seriju 7:0 (9:7), međutim završnica prve četvrtine pripada Madriđanima koji sa +3 odlaze na kratku pauzu, 9:12.

Na startu druge deonice Gavrilović je morao da zameni Brauna, a kako Čović nije bio u timu, Nenadić je zauzeo njegovo mesto. Protok lopte i igra je bila nešto slabija, i Real dolazi do dvocifrene prednosti – 12:22.

Lorenzo se brzo vratio na teren, pa su i crveno-beli pronašli bolju igru. Do kraja poluvremena uspeli su da prepolove zaostatak i da na pauzu odu sa šest poena zaostatka 27:33. Zvezda je u trećoj četvrtini ponovo pokazala da može da igra sa najboljima i da ih nadigrava. Beron je počeo da pogađa, sopstveni koš je mnogo bolje građen i to se odmah videlo i na semaforu.

Trojkom Mohameda Fajea u poslednjem minutu treće deonice, šampion Srbije prvi put je došao do prednosti još od prve četvrtine, 62:59. Sa tim rezultatom ušlo se u poslednju četvrtinu.

Svi su mislili da će Zvezda dobru igru s kraja prethodne deonice preneti u 4/4, međutim to se nije desilo. Naprotiv, Real je pogađao teške šuteve, domaći igrači su birali loša rešenja u napadu i gosti su napravili seriju 12:0.

Crveno-beli nisu uspeli da poentiraju u prvih pet minuta poslednje četvrtine i to će ih koštati boljeg rezultata. Lorenzo Braun je pokušao da vrati ekipu u život, ali je Rudi ugasio svaku nadu trojkom na dva i po minuta do kraja.

Madriđani su u 4/4 postigli čak sedam trojki, Zvezda nije uspela da isparira i Real zasluženo dolazi do pobede (75:60).

Šampion Srbije u narednom kolu čeka ASVEL, dok će Real ugostiti Barselonu.
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

292 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

22 h

Podeli: