Novi debakl Zvezde – Son nokautirao crveno-bele na "Mitiću"!

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su ubedljivo od londonskog Totenhema 4:0 (1:0) u meču četvrtog kola Lige šampiona.

Izvor: A. Kovaèeviæ

Sreda, 06.11.2019.

19:00

Novi debakl Zvezde – Son nokautirao crveno-bele na
Photo by Justin Setterfield/Getty Images

Vođstvo Spursima pred više od 42.000 gledalaca na "Rajku Mitiću" doneo je Đovani Lo Selso posle serije odbitaka u 34. minutu meča.

Utakmicu je rešeio Hjeong-min Son sa dva gola u razmaku od četiri minuta u prvom kvartalu drugog poluvremena.

Konačan rezultat je pet minuta pre kraja postavio rezervista Kristijan Eriksen, na asistenciju kolege sa "kupe" Rajana Sesenjona, u trenucima kada je Zvezda imala igrača manje zbog povrede Pavkova, a bez prava na izmenu.

Crveno-beli su sve vreme bili u podređenom položaju, ali su uprkos tome koliko-toliko parirali gostima u prvih sat vremena susreta.

Srpski šampion je pri 0:0 propustio stopostotnu šansu, Milan Pavkov je promašio zicer situaciju jedan na jedan sa golmanom Tototenhema.
Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images
U završnici prvog poluvremena Van la Para pogađa stativu, a u nastavku akcije lopta završava na prečki nakon nespretne intervencije Sančesa.

U drugom delu meča Zvezda nije uspela da na sličan način ugrozi gol Totenhema, koji je brzim akcijama u tri poteza kaznio svaki prazan prostor koji su crveno-beli ostavili na sredini terena.

Nakon povrede Pavkova, a bez prava Milojevića na izmenu, gosti bez preterane inicijative koriste brojčanu prednost i stižu do konačnih 4:0.

Ovom pobedom Totenhem se približio nokaut fazi LŠ jer ima četiri boda više od Zvezde dva kola pre kraja.

Crveno-beli su treći sa dva boda više od Olimpijakosa s kojim će najverovatnije u Pireju imati direktan obračun za mesto u Ligi Evrope.
Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images
Totenhem je nadigrao Crvenu zvezdu u prvom poluvremenu, ali su crveno-beli propustili dve neverovatne gol šanse.

Nakon početnog pritiska Zvezde, Spursi su preuzeli kontrolu i strpljivom igrom pritiskali domaćina koji je često bio sateran u svoj kazneni prostor.

Kružili su gosti oko šesnaesterca srpskog šampiona, tražili su prostor za šut Kejn i Son, ali su defanzivci Zvezde dobro pratili svaki potez rivala.

U jeku Totenhemovih napada Zvezda stiže do stopostotne gol prilike. Posle skoka Pavkova, lopta stiže do Garsije koji kreće ka golu Totenhema.

Odbija se do Pavkova čiji je šut izblokiran, ali mu se lopta vraća u noge i on izlazi sam na Gazanigu, koji mu stopalom brani šut po zemlji.
Photo by Justin Setterfield/Getty Images
Usledila je surova kazna u 34. minutu, posle neverovatnog raspleta događaja pred svojim golom (0:1).

Đovani Lo Selso je započeo akciju i sjajnim pasom u prazan prostor servirao Kejnu gol šansu. Kapiten Totenhema je prevario Borjana, ali pogađa stativu.

Lopta se odbija do Sona koji je izblokiran, ali Rodić loše interveniše i vraća fudbal pred gol. Pravo do Kejna koji šutira snažno, ali neprecizno.

Ipak, Son uklizava i bukvalno kolenima šutira, ali i on pogađa okvir gola – prečku. Međutim, lopta se opet odbija do igrača Totenhema, ovaj put do začetnika cele akcije Lo Selsa koji konačno trese mrežu Zvezdinog gola.

Nekoliko minuta kasnije Zvezda se našla u novoj gol šansi, bili su crveno-beli u identičnoj situaciji kao Totenhem prilikom vođstva, ali nisu imali dovoljno sreće.
Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images
Van La Para se iznenada našao u gol šansi, probio je s desne strne kaznenog, brzo šutirao, ali je pogodio stativu.

Na odbijenu loptu je natrčao Dejvison Sančes koji zamalo postiže autogol, ali na njegovu sreću lopta pogađa prečku. Odbija se do Dajera koji konačno raščišćava.

Nije imala Zvezda snage da se vrati u meč u nastavku, Totenhem je maksimalno iskoristio svaki prazan prostor i za 15 minuta rešio meč.

Nastavili su gosti da pritiskaju crveno-bele i strpljivo grade napade bez srljanja s obzirom da su imali vođstvo.

Čim se Zvezda malo "otvorila", usledio je klasični nokaut. U roku od četiri minuta Hjeong-min Son postiže dva gola i rešava pitanje pobednika.
Photo by Justin Setterfield/Getty Images
Son prvo matira Borjana sjajnim udarcem s leve strane kaznenog nakon kontranapada koji je otvorio Ndombele, a nastavio Ali odličnim priogravanjem ispred šesnaesterca (0:2).

Crveno-beli se nisu ni oporavili, a opet su vadili loptu iz mreže. Opet su Spursi matirali Borjana u tri poteza.

Kejn je sjajnim dodavanjem u prazan prostor "lansirao" Rouza na levoj strani kaznenog, on iz prve odigrava poprečni pas na drugu stativu do usamljenog Sona koji zakucava fudbal u mrežu (0:3).

Usledio je miran period meča u "odrađivanje" vremena, ali desetak minuta pre kraja Pavkov je posle nezgodnog doskoka povredio skočni zglob i završio meč.

Milojević više nije imao prava na izmene, a Totenhem je iskoristio brojčanu prednost i bez preteranog pritiska stigao do četvrtog gola, nakon akcije rezervista Rajana Sesenjona i strelca Kristijana Eriksena (0:4).

Tok meča mogli ste da pratite u LIVE BLOGU B92:
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1061 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: