Severna Makedonija upozorena: Promenite zakon ili suspenzija

Međunarodni olimpijski komitet zapretio je suspenzijom Olimpijskom komitetu Severne Makedonije ukoliko u roku od šest meseci ne promeni zakon o sportu.

Izvor: MT

Utorak, 29.10.2019.

15:15

Severna Makedonija upozorena: Promenite zakon ili suspenzija
Photo by: Getty Images/Getty Images North America

MOK je poslao novo pismo u Skoplje i pozvao domaće institucije da rad sportskih Saveza sinhronizuju sa Olimpijskim igrama inače će biti podložni sankcijama, u najgorem slučaju izbačeni iz olimpijskog pokreta.

Zahtevi MOK-a odnose se na Zakon o sportu koji, prema oceni medunarodne institucije, ne pruža dovoljnu autonomiju u funkcionisanju domaćih sportskih saveza, odnosno da se omogući sloboda od političkog uplitanja.

MOK insistira na sastanku sa čelnicima tamošnjeg Olimpijskog komiteta i da se aktiviraju sve moguće državne institucije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: