"Ne bi trebalo da začudi ako u Humskoj bude bilo 20.000 mališana"

Utakmici prvog kola Lige Evrope između Partizana i AZ Alkmara u Beogradu bi moglo da prisustvuje 20.000 dece, pišu Večernje novosti.

Izvor: SV

Ponedeljak, 16.09.2019.

22:05

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Beogradski klub će zbog kazne UEFA na startu evropskog takmičenja moći da bodre samo navijači mlađi od 14 godina.

"Interesovanje škola fudbala je ogromno i uveliko prevazilazi granice naše zemlje. Kada kažem da nam se javljaju ljudi iz Makedonije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Srpske biće jasno u kojoj meri će naš klub u četvrtak imati podršku dece starosti do 14 godina. Sutraje poslednji dan za prijave svih zainteresovanih škola fudbala putem mejla crnobeli@partizan.rs i putem telefona 011/3693-816", kaže direktor marketinga kluba iz Humske Predrag Vujović.

Prema dosadašnjim prijavama ne postoji ni najmanja dilema oko toga da li će Holanđane dočekati više dece uzrasta do 14 godina nego što je to bio slučaj pre bezmalo mesec dana u meču protiv Moldea.

"Ono što je jasno i pre završetka prijema prijava svih zainteresovanih škola je da će Partizan imati mnogo veću podršku nego što je to bio slučaj u plej-ofu Lige Evrope protiv Moldea. To je bio lep test za sve nas u klubu, sada očekujemo da sve bude na još boljem nivou i lepše. Prema dosadašnjem interesovanju nikoga ne bi trebalo da začudi ukoliko se u Humskoj u četvrtak uveče nađe 20.000 mališana", dodaje Vujović.

Organizacija utakmice sa aspekta posete se značajno razlikuje u odnosu na "redovne procedure".

"Obratili smo se ministarstvu prosvete i gradskim vlastima za iskustvenu i institucionalnu pomoć. Preko grada je regulisan prevoz za decu iz beogradskih opština ostalo je još da se sve precizira oko prevoza mališana iz unutrašnjosti. Obezbeđeno je osveženje za svu decu kao i mala iznenađenja u vidu zastavica i detalja planirane koreografije. Za mališane iz unutrašnjosti će biti otvorena zapadna i severna tribina, dok će se na istoku naći deca iz Beograda. Ukoliko bude bilo potrebe otvorićemo i južnu tribinu", zaključio je Vujović uz napomenu da će Alkmar imati podršku oko 70 svojih pristalica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: