Bojse čeka 50.000 navijača – Zvezda pred istorijskim mečom

Fudbaleri Crvene zvezde od 21 sat igraju protiv Jang Bojsa revanš utakmicu plej-ofa kvalifikacija za Ligu šampiona.

Izvor: PT

Utorak, 27.08.2019.

08:10

Bojse čeka 50.000 navijača – Zvezda pred istorijskim mečom
Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images

Dugo iščkevani dan je došao, izabranici Vladana Milojevića imaće pred domaćom publikom priliku da obezbede plasman u Ligu šampiona.

Aktuelni šampion Srbije prethodne sezone prvi put se plasirao u elitno fudbalsko takmičenje od kada se ono igra u ovom formatu, a godinu dana kasnije ima istu šansu.

Nijedan srpski klub nije uspeo da dve godine zaredom igra sa najboljim fudbalskim klubovima Evrope i zbog toga je meč s Švajcarcima istorijski.

Crveno-beli retko su igrali evropska takmičenja u 21. veka, ali od dolaska Vladana Milojevića kreće neverovatan uspon kluba. Pre dve godine igrana je Liga Evrope i nokaut faza istog takmičenja, dok je prošle Zvezda bila u eliti.

Šef struke šampiona Srbije nikada nije izgubio dvomeč u kvalifikacijama za Ligu Evrope ili Ligu šampiona, i navijači trofejnog srpskog kluba nadaju se nastavku te tradicije.
STARSPORT/ Pedja Milosavljevic
Ponoviti uspeh iz prethodne sezone neće biti nimalo lako, pošto se na suprotnoj strani nalazi spremna ekipa Jang Bojsa, međutim pred 50.000 navijača na stadionu "Rajko Mitić" padali su i veći.

Upravo će publika sa tribina biti najveća Zvezdina podrška i kada je tako fudbaleri iz Ljutice Bogdana retko gube utakmice. Iz prvog meča nose dobar rezultat, 2:2, što znači da im nije neophodna pobeda, ali se svakako preporučuje.

Vladan Milojević moraće da odgovori na izuzetno spremne napadače švajcarskog predstavnika, pa će se zbog toga u starnoj postavi naći Nemanja Milunović, koji je propustio meč u Bernu zbog crvenog kartona.

Milunović ima visinu kojoj može da parira Gijomu Orou, koji se očekuje da bude u startnoj postavi Bojsa. Takođe, u prvih jedanaest vratiće se Dušan Jovančić, koji će na sredini zameniti Mirka Ivanića.
Pedja Milosavljevic / STARSPORT
U odbrani ne bi trebalo da bude promena, levo će igrati Rodić, desno Gobeljić, a uz Milunovića igraće Zvezdin komandant odbrane Miloš Degenek.

Uz Jovančića na sredini terena biće sve bolji Hose Alberto Kanjas, a očekuje se i povratak El Fardu Bena, koji će se oprostiti od navijača na ovom susretu. Ben je, navodno, prodat i ovo će mu biti poslednja utakmica u crveno-belom dresu.

Marko Marin će i ovoga puta bio centralna figura i igrač od kojeg će mnogo zavisiti u igri šampiona Srbije, a društvo će mu praviti strelac iz Berna Mateo Garsija.

Garsija je u prvom meču za Zvezdu uspeo da se upiše u listu strelaca, ali je na terenu proveo svega 50 minuta. Navijači se nadaju da bi ovoga puta mogao da bude duže na terenu.

Zvezda s Marinom ima igrača koji pravi razliku na terenu, a sada je dobila i Garsiju, od kojeg se isto očekuje. Što su njih dvojica duže na terenu, time i rastu šanse za prolaz u grupnu fazu Lige šampiona. U napadu će igrati Boaći, pošto Pavkov još nije potpuno spreman.
Photo by Clive Brunskill/Getty Images
Kada je reč o Jang Bojsu, oni su u Beograd došli u punom sastavu, što znači da je tu i nekadašnji reprezentativac Srbije Miralem Sulejmani. On nije potpuno spreman za meč, ali bismo mogli da ga vidimo u drugom poluvremenu.

Najveće pretnje po gol crveno-belih su pomenuti Oro, kao i strelac iz Berna Asale, odnosno Ngamaleu. Nsame bi trebalo da bude na klupu, pošto se visoki napadač vraća u startnu postavu.

Zvezda do prethodne godine nikada nije igrala Ligu šampiona u ovom formatu i kada bi uspela da to ponovi drugu godinu zaredom, bio bi to najveći uspeh srpskog kluba u 21. veku.

Pored toga, u igri je i veliki novac. Čak 15,25 miliona evra dobija svaka ekipa koja se plasira u grupnu fazu Lige šampiona. Za svaku pobedu se dobija 2,7 miliona, dok je remi 900 hiljada evra.

Ali, o novcu o tom potom, Zvezdu očekuje meč sezone, koji će umnogome odrediti njihov nastavak takmičarske godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

267 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: