Endru Lak u penziji sa 29 godina, odrekao se 58 miliona dolara!

Kvoterbek NFL ekipe Indijanapolis Koltsa Endru Lak odlučio je da se penzioniše u 30. godini života zbog velikog broja povreda koje su ga zadesile.

Izvor: SN

Nedelja, 25.08.2019.

08:23

Endru Lak u penziji sa 29 godina, odrekao se 58 miliona dolara!
Photo by Justin Casterline/Getty Images

Endru Lak se kroz maltene čitavu karijeru borio sa velikim brojem povreda, koje su ostavila traga na njegovu psihu i usled toliko problema, sjajni kvoterbek je odlučio da "okači kopačke o klin".

"Odlazim u penziju, ali ovo nije laka odluka. Ovo je najteža odluka koju sam ikada doneo, ali je ispravna. Povrede su mi odnele ljubav prema igri, zaglavljen sam u procesu oporavka i onemogućen da živim život kakav želim. Posle 2016. godine sam konstantno igrao pod bolovima, nisam mogao lepo ni da treniram i zaista ne želim više da prolazim kroz to", poručio je Endru Lak posle poraza od Čikago Bersa u predsezoni.

Endru Lak je bio prvi pik na NFL draftu 2012. godine i u Koltse je došao sa prestižnog univerziteta Stenford. U karijeri je četiri puta bio na Pro Boulu, a u protekloj sezoni je osvojio nagradu "Povratnik godine", za najveći napredak u odnosu na sezonu ranije.

Indijanapolis Koltsi su 4. januara 2014. godine napravili jedan od najvećih preokreta (zaostatak od 28 poena u Vajld Kard rundi) protiv Kanzas Siti Čifsa i za to je najzaslužniji bio njihov kvoterbek, Endru Lak.
Photo by Bobby Ellis/Getty Images
Lak je za samo šest godina u NFL ligi bacio 23.671 jard, a istrčao 1.590 jardi, postigao je 14 tačdauna trčanjem, a pasom je zabeležio 171 tačdaun uz 83 presečena pasa. Njegov rejting dodavanja je 89,5, a procenat uspešnosti 60,8%.

Ovim povlačenjem, Endru Lak se odrekao 58 miliona i 100 hiljada dolara, koliko bi mu sledovalo po ugovoru sa Indijanapolis Koltsima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: