Skener B92: Moglo je da bude 5:0 u Humskoj!

Veče kakvo odavno nije viđeno u Humskoj 1 – Partizan agresivan, brz, kreativan, dominantan, navijači oduševljeni, rival nemoćan, na kraju "samo" 3:1.

Izvor: A. Kovaèeviæ

Četvrtak, 08.08.2019.

23:05

Skener B92: Moglo je da bude 5:0 u Humskoj!
StarSport/Pedja Milosavljevic

Crno-beli su protiv Malatije odigrali jednu od najboljih utakmica u poslednjih nekoliko godina. Posebno u Evropi dugo nisu bili nadmoćni nad rivalom kao ovog četvrtka.

Partizan je dominirao od prvog do poslednjeg minuta, diktirao tempo, razbijao rivala i na kraju zasluženo slavio.

Crno-beli su bili toliko impresivni da mogu da žale što nije bilo 5:0, a Malatija može da bude presrećna zbog konačnog rezultata.

Stojković
– 6,5 – na standardnom nivou. U 23. minutu odbranio zicer, maksimalno koncentrisan u situacijama kada lopta uspe da prođe njegovu poslednju liniju odbrane. Sredinom II poluvremena je imao malo i sreće, jer ga je Tore savladao, ali mu je leđa "čuvala" stativa. Na kraju ipak nije uspeo da sačuva mrežu, savladan je posle kornera.
Foto: Tanjug/Filip Kraincanic / bb
Urošević – 7,5 – sjajno je pokrivao levi odbrambeni bok, Malatija bukvakno nijednom nije uspela da probije po toj strani u I poluvremenu. Ni u drugom nije bio ništa manje pouzdan i siguran. U napadu je povremeno delovao iz drugog plana, ali nije napravio mnogo problema Turcima.

Miletić – 7,5 – bilo je vidljivo da nije 100 % spreman, ali ogromno srce ima ovaj momak. Za njega nekarakteristično često je kasnio da zatvori prostor na desnoj strani odbrane što su gosti učestalo pokušavali da iskoriste. Međutim, borbenošću i požrtvovanošću je sve nadoknadio.

Ostojić – 6,5 – solidno odradio svoj deo posla. Bilo je propusta koji ne smeju da se dešavaju, ali je sjano neutralisao najopasnijeg igrača Malatije Adisa Jahovića. Nažalost, zbog povrede je zamenjen 12 minuta pre kraja.
Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Pavlović – 6 – retko su Turci pretili, ali je i tako odbrana crno- belih je pokazala određene slabosti. Osetan je nedostatak iskustva kod Pavlovića, preko koga su gosti i postigli gol nakon kornera.

Zdjelar – 7,5 – Partizanov "pitbul" je dominirao sredinom terena. Kvario napade Malatije i često pokretao akcije crno-belih. Mada, u nekoliko situacija je previše oklevao da prepusti loptu.

Šćekić
– 7 – borben i požrtvovan kao i uvek, velika prepreka za rivale ali je bilo propusta u njegovoj igri koji su mogli skupo da koštaju crno-bele.

Stevanović – 6 – nije se preterano istakao kao starter, retko je probijao po levom boku, ali tek mu ke 16 godina, ovo je svakako ogromno iskustvo i lekcija za njega.
Foto: Tanjug/Filip Kraincanic / bb
Tošić – 7 – servirao Sumi stopostotnu šansu u 26. minutu koja, nažalost, nije iskorišćena. Posebno se razigrao krajem prvog poluvremena kada je dosta mučio odbranu gostiju, a nažalost nije bio dovoljno precizan prilikom jednog šuta sa ivice kaznenog. A da desnom nogom zna da igra kao levom, bio bi verovatno i strelac.

Suma
– 8,5 – sada se i definitivno može reći da je Milošević preporodio Sumu. Najzaslužniji za pobedu, ali i "krivac" što nije bilo ubedljivije. Agresivan, agilan, kreativan, Gvinejac je postao ključni igrač Partizana.

Odradio je 80% posla kod vodećeg gola, do kraja meča je maltretirao odbranu Malatije, ali je sjajan utisak pokvario sa dva promašena zicera iz edicije "teže promašiti nego pogoditi". Na kraju se iskupio realizacijom penala koji bi mogao da bude ključan za ovaj dvomeč.

Sadik – 7,5 – doveden je da postiže golove i to je uradio kada je bilo najvažnije. Nije mu bilo teško da zatrese nebranjenu mrežu u červrtom minutu, ali to mu je i osnovna funkcija. Međutim, nije samo zbog gola dobio visoku ocenu od nas.
Foto: Tanjug/Filip Kraincanic / bb
Sjajno se kretao, otvarao prostor saigračima i sjajno sarađivao sa Sumom i Tošićem što je rezultovalo brojnim šansama za crno-bele. U II delu je ostao bez snage pa je pao i njegov nivo igre, ali je i dalje sjajno pratio akcije veznog reda i otvaranjem prostora omogućio nekoliko zicera saigračima.

Asano od 46' – 7,5 – savršen debi. Prvi meč, prvi gol, prvo skandiranje "grobara. Već u prvom kontaktu s loptom je kreirao šansu i na oduževljenje navijača odmah pokazao da će biti veliko pojačanje za Partizan.

Konstantno na ivici ofsajda, što mu se isplatilo sredinom II poluvremena kada je matirao Fernolea za eksploziju na tribinama. Ali je vidljivo da nije fizički dovoljno spreman za ovaj nivo igre.

Vujačić od 78' – posle njegovog ulaska Partizan prima gol iz kornera nakon akcije Malatije koja je išla po njegovoj strani terena.
STARSPORT/ Pedja Milosavljevic
Ožegović od 85' – prekratko na terenu da bi dobio ocenu.

Trener Milošević – 9 – sjajan posao. Fantastično postavio tim, potpuno nadmudrio rivala, sve je izgledalo perfektno što najbolje pokazuje aplauz navijača na kraju meča.

Hrabro je ubacio rovitog Miletića od starta, verovao u Asana iako je odradio tek dva treninga sa ekipom i ova dva rizika su mu se potpuno isplatila.

Iako je primio gol, Partizan ima odličnu prednost pred revanš koji je na programu 15. avgusta u Malatiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

75 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: