Skener B92: Suma proradio, čeka se Sadik

Fudbaleri Partizana su očekivano prošli velške Nomade, a revanš je pokazao da su igrali pod velikim pritiskom u ovom dvomeču.

Izvor: A. Kovaèeviæ

Petak, 02.08.2019.

09:10

Skener B92: Suma proradio, čeka se Sadik
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Iako su imali 1:0 iz Rila, crno-beli su delovali pomalo rezervisano i usporeno sve dok nisu postigli gol. Sa očiglednim grčom u igri teško su probijali defanzivni bedem Velšana u prvom poluvremenu.

Međutim, bio je potreban samo jedan pogodak da sve promeni. Zoran Tošić je pokrenuo i završio kontranapad nakon koga smo videli potpuno drugačiji Partizan.

Crno-belima je pao ogroman teret s leđa što im je oslobodilo noge pa smo gledali brzu razmenu kratkih pasova, tečne kombinacije, atraktivna dodavanja i na kraju efikasnu završnicu.

Videćemo već u nedelju koliko je ova pobeda uticala na samopouzdanje crno-belih, koje će im biti neophodno za narednu evropsku prepreku, nezgodnu tursku Matalijusport.
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Vladimir Stojković / – Nisu Velšani dovoljno često pretili golu Partizana da bi čuvar crno-bele mreže mogao da dobije konkretnu ocenu. Tokom 90+ minuta u Humskoj gosti su samo jednom šutirali u okvir gola Partizana, u samoj završnici, ali to je bio lak plen za iskusnog Stojkovića.

Nemanja Miletić 6,5 – Nije odbrana Partizana imala mnogo posla u četvrtak, skoro da su bili besposleni defanzivci Partizana, pa s njima i Miletić, ali je bio rezervisaniji u napadu nego inače.

Bojan Ostojić 7 – Ono što je bilo potrebno defanzivci Partizana su odradili besprekorno, bez rizičnih dodavanja i komplikacija ispred svog kaznenog. Ostojić je dirigovao odbranom crno-belih koja nije dozvolila Velšanima skoro ni da vide boju Stojkovićevog dresa.
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Strahinja Pavlović 7 – U tandemu sa Ostojićem je potpuno zatvorio sve prilaze Partizanovom golu, sjajno "zatvorivši" najisturenijeg igrača rivala. Nemoć Velšana mu je omogućila i da se češće aktivira u napadu. Bio je odlična podrška veznom redu prilikom pritiska na odbranu gostiju, imao je i šansu za gol posle kornera, ali nije imao ni dovoljno sreće.

Rajko Brežančić 7 – Kao i ostali defanzivci ono što je bilo potrebno u odbrani odradio je bez greške, a pritom je bio vrlo aktivan u napadu. Odlično je pritiskao odbranu Nomada po levoj strani, malo je nedostajalo da na kraju ima asistenciju, ali je posle njegovog centaršuta usledio jedan od golova.

Saša Zdjelar 7 – Centralni deo Partizanove odbrane odradio je najveći deo posla u defanzivi kada su gosti pokušavali da iz kontranapada ugroze gol srpskog tima. Iako povremeno nervozan zbog oštre igre Velšana, nije izgubio živce i kartonom otežao sebi posao, pa je bez problema kupio sve lopte u sredini.
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Aleksandar Šćekić 7,5 – Nije uspeo da "poentira" kao u Velsu, ali je uz Zdjelara odradio najzahtevniji fizički deo posla u sredini terena. Blokirao i zatvarao sve prilaze ka Partizanovoj polovini terena, izuzetno motivisan u svakom trenutku meča.

Zoran Tošić 7,5 – Ono što se očekuje od najiskusnijeg igrača u ovakvim mečevima Partizan je to i dobio. Tošić je konstantno gurao crno-bele napred, pritiskao odbranu Nomada i na kraju prelomio meč. Prvo je uklizavanjem presekao akciju gostiju na "brisanom" prostoru na Partizanovoj polovini terena, te bez rezerve istrčao kontru do kraja i postigao gol koji je rešio meč.

Sejduba Suma 8 – Verovatno najbolji meč otkako je došao u Humsku. Konstantno sa loptom u nogama je tražio rupu u gustoj odbrani Velšana i na kraju zabeležio dve asistencije za ubedljiv trijumf Partizana. Navijači su ga opravdano nagradili ovacijama sa tribina i skandiranjem njegovog imena, što ga je dodatno motivisalo i oduševilo, pa im se zahvalio sa nekoliko atraktivnih driblinga. Sa ovakvim Sumom Partizan će biti opasan po svakog rivala.
Đorđe Ivanović 6 – Najslabiji pojedinac utakmice, skoro pa nevidljiv na terenu, bezopasan po gol Velšana i skoro pa neupotrebljiv za svoje kreativce u završnici napada. Zbog toga ni ne čudi što ga je Savo Milošević zamenio već na poluvremenu.

Umar Sadik 6 – Trudio se, borio, tražio gol, ali nije uspeo. Saigrači su mu servirali dovoljno prilika, konstantno mu slali loptu u kazneni prostor, ali nije uspeo da uradi ono zbog čega je doveden. Propustio je dve sjajne prilike, u trećoj nije imao ni dovoljno sreće, što ga je na kraju i frustriralo pa nije baš najsrećniji završio utakmicu.

Ako krene da koristi servirane zicere navijači neće morati da brinu. Možda mu je potrebno samo da probije led, prva sledeća prilika mu je Mačva u nedelju.
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Zamene:

Filip Stevanović (od 45. minuta) 7,5 – Miloševićev pun pogodak ovog leta. U trećem nastupu u crno-belom dresu postigao je prvenac karijere, posle sjajne kontrole lopte u kaznenom prostoru Velšana. Nema sumnje da će narednih meseci brojni evropski skauti dolaziti u Humsku kako bi pratili razvoj ovog 16-godišnjeg levog krila.

Ognjen Ožegović (od 64. minuta) 7 – Došao, video, pogodio. Uveden je da stavi tačku na meč i to je učionio. Skoro pri prvom kontaktu s loptom iskoristio je dodavanje Sume na malom prostoru i sjanom kontrolom sa protivničkim štoperom na leđima na petercu zatresao mrežu.
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Slobodan Urošević (od 74. minuta) / – Prekratko je bio na terenu da bi bio ocenjen njegov učinak, a i duže da je igrao teško da bi mogao da ga dobije s obzirom koliko je odbrana Partizana bila besposlena.

Trener

Savo Milošević 7,5 – Nije Konahs Ki tim koji je sposoban da ugrozi ekipu kakva je Partizan, ali iz bliske prošlosti znamo koliko su slični zadavali glavobolje crno-belima. Stoga se mora pohvaliti način na koji je Milošević pripremio svoj tim u kompletnom dvomeču, a posebno u revanšu gde je Partizan morao da juri gol kojim bi na vreme rešio sve nedoumice. Ono što je zamislio ekipa je strpljivom igrom sprovela u delo, a njegove izmene su bile pun pogodak i na kraju su "nokautirale" goste.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: