Trke dronova "osvajaju" Srbiju VIDEO

U nedelju je u Svilajncu održana još jedna FPV trka dronova u organizaciji kluba RC dron Srbija.

Izvor: B92

Utorak, 30.07.2019.

11:25

Trke dronova
Foto: B92/Miroslav Štuliæ

U trci je učestvovalo 18 pilota iz dva najjača srpska kluba.

Jednu od najuzbudljivijih trka ove sezone obeležilo je dosta zanimljivih situacija.

Adrenalinsku vožnju modela koji brzinu od 100 km/h dostižu za jednu i po sekundu, spretni piloti su pretvorili u pravu senzaciju.

Uzbudljivi dueli u sustizanju, kao i sudaranje modela u vaduhu, ostavili su publiku bez daha.

U takvoj borbi dronova, najbolje se snašao pilot RCDS, Vladimir Munćan (FPV mućak) koji je osvojio prvo mesto.Iako je leteo modelom znatno težim od konkurentskih,majstorijom je dokazao da je jedan od najbržih pilota Srbije.

Rekorder staze Aleksandar Ćopić (Bearded architect) iz Archibald racing teama zauzeo je tek četvrto mesto, dok se njegov klupski kolega Zoran Stoiljković izborio za drugo mesto i time najavio veliki povratak na FPV scenu.

Darko Kovačević (Dare), pilot kluba RCDS, zauzeo je treće mesto i potvrdio da je jedan od najstabilnijih pilota kod nas.

Pogledajte snimak koji je napravio Vladimir Munćan u kvalifikacijama, noseći GoPro kameru na svojoj letelici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: