Vujanić:"Nisam pogrešio što sam ostao u Evropi"

Počeli ste furiozno, praktično bez greške. Ove godine ste mladi, sa manjim budžetom i odličnom selekcijom igrača. Da li se pribojavaš pada forme u nevreme?

Izvor: Igor Vujièin,B92

Utorak, 30.11.2004.

19:39

Default images

Dobro pitanje. Kod nas je situacija kao i prošle godine. Krenuli smo jako,jako dobro, i tada smo imali skoro sve pobede na početku. Iako niko nije očekivao da ćemo napraviti neki veliki rezultat i finale Evrolige. Ove godine smo krenuli dobro, ali prvi cilj je da prodjemo u drugi krug Evrolige, da se u polusezoni u domaćem šampionatu nadjemo medju prvih 8 što znači da bi automatski obezbedili plasman u završnicu kupa Italije, za ostalo videćemo. Ja lično bih voleo da ponovimo rezultat od prošle godine, da od tri finala „uzmemo“ jedan trofej. Bio bih prezadovoljan“.

Kakva su tvoja očekivanja od ekipe u italijanskom prvenstvu?

Mi sada imamo skor 10-1 (u medjuvremenu Klimamio je izgubio u Sijeni od Montepaskija 94:86, prim.aut.) osim Kantua gde smo poraženi kao gosti i to posle produžetaka, a sve pobede smo beležili sa 20 i više poena razlike. Mi smo Milano koji je drugi –treći na tabeli dobili lagano sa 25 razlike. Ipak, tek nas čekaju glavna iskušenja mečevi sa Benetonom i Sienom. To će biti pravi testovi, da vidimo gde smo i da li smo pravi za titulu. Tu su i Rim i Milano“.
U Evroligi  ste prošle sezone iznenadili mnoge i igrali u finalu. Ove sezone budžeti odredjuju mnogo toga. Istureni su CSKA i Makabi?

Tačno je da su istureni timovi sa većim budžetom. Posebno CSKA koji ima velike ambicije da osvoji trofej na završnom turniru koji će biti organizovan u Moskvi. Mi ove godine nemamo budžet kao CSKA ili Makabi, ali pokušaćemo. Ove sezone je malo drugačija situacija. Prošle sezone smo imali jako tešku grupu, ali smo kasnije imali lakše rivale do F4.  Sada ćemo pokušati da osvojimo što bolju poziciju, kako bi izbegli jače protivnike u drugoj fazi.“

Već drugu sezonu si u Bolonji jednom od najlepših gradova u Evropi. Prošla je i godina privikavanja na novu sredinu...

Grad je fenomenalan, za život je prelep. Imam stan u samom centru Bolonje i meni je super. Ovo je meni druga sezona, prošle je bilo malo teže, snalaženje, sada je potpuno druga priča, sve ljude poznajem u klubu , snašao sam se.
Ugovor mi ističe na kraju sezone, ali imam opciju produženja na još jednu, pa ćemo videti. Da odradimo još pola godine kako treba
...“

Trejdom Finiksa i Njujorka sada pravo na tebe polažu Finiks Sansi. Ekipa iz Arizone trenutno je uz Sijetl najprijatnije iznenadjenje u ligi, ali problem predstavlja dolazak Stiva Neša. Da li je moguće da tvoja NBA karijera ode u nekom drugom pravcu?

Moguće da se ode u nekom drugom smeru, sada ništa ne mogu precizno da kažem. Sansi su potpisali višegodišnji ugovor sa Stivom Nešom i sada je jako teško bilo šta reći. Moguće je i da se dogodi neki trejd, ali na prvom mestu, najvažnije je da dobro završim sezonu. Sa druge strane, gledajući neke igrače iz naše zemlje i sa ovih prostora, vidim da su odigrali samo po nekoliko minuta za dve godine. To samo potvrdjuje da sam napravio pravi potez što sam ostao u Evropi da odigram par godina. Ako se ukaže prilika za NBA i igranje u timu gde bih imao neku malo zapaženiju minutažu, gde bih mogao da pokažem sve što znam, otišao bih 100 posto – u suprotnom, Evropa sve manje zaostaje za NBA.“rekao je Vujanić za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

21 h

Podeli: