Nova zvezdica Denvera Bol Bol: Od Jokića učim kako se dele lopte!

Da se Denver nikada nije plašio da dovede malo poznate igrače, najbolji primer je 2014. godina kada su draftovali Nikolu Jokića.

Izvor: Z.K.

Subota, 22.06.2019.

10:57

Nova zvezdica Denvera Bol Bol: Od Jokića učim kako se dele lopte!
Photo by Mike Lawrie/Getty Images

Pet godina kasnije na NBA draftu, predsednik košarkaških operacija Nagetsa Tim Koneli doveo je centra pod imenom Bol Bol i to kao 44. pika na Draftu.

Momak sa Univerziteta Oregon, koji je jedno vreme potencijalno bio i peti pik na Draftu, imao je dosta problema sa povredom stopala, što mu je ugrozilo pozicije, ali Denver ga nije zaboravio.

Ni to što su prošle godine rizikovali sa Majklom Porterom i Džaredom Vanderbiltom, nije sprečilo čelnike Nagetsa da ove sezone naprave sličan potez. Denver je kupovao u drugoj rundi Drafta i izabran je Bol Bol.

"Bilo je zabrinutosti zbog povrede, ali tako je bilo i prošle godine. Draft je zabavan, radite najbolje što možete prema planu i pokušavate da predvidite šta će se dogoditi. Kako je veče odmicalo, bili smo sve agresivniji. Bol je bio momak oko kojeg smo dugo kružili. Ne znam zašto je tako nisko bio rangiran, ali na našoj listi on je bio vrednovan mnogo više", rekao je Tim Koneli.

Bol Bol kaže da je povreda sada prošlost.

"Problem u svemu bila je moja povreda takozvane navikularne kosti levog stopala. Ipak, moje stopalo je sada sto odsto zdravo. Nedavno sam se vratio na teren, možda ima mesec dana. Polako vežbam", izjavio je mladi košarkaš koji je rekao da nije siguran da će igrati u Letnjoj ligi.

"Plan mi je da igram celu sezonu, ali to zavisi od mog tima. Moje je da se posvetim tome da ojačam, sve će biti u redu", optimista je mladi centar Denvera.

On je otkrio novinarima da je prošle sezone pomno proučavao igru srpskog centra Nikole Jokića.

"Pred kraj sezone počeo sam mnogo da gledam snimke utakmica Nikole Jokića jer on ima sjajnu sposobnost razigravanja saigrača, a to je nešto što sam želeo da pridodam svojoj igri. Gledao sam mnogo snimaka i mislim da je on sjajan igrač. Nagetsi su bili odlični prošle sezone i zaista sam uzbuđen što ću biti deo tog tima. Mislim da će mi mnogo pomoći što su oko mene tako dobri igrači, nadam se da će me to učiniti boljim košarkašem", poručio je Bol Bol.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

21 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: