Rukometaši Srbije idu na Evro, Zelenović u finišu srušio Švajcarce!

Rukometaši Srbije plasirali su se na Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Izvor: Z.K.

Nedelja, 16.06.2019.

19:58

Rukometaši Srbije idu na Evro, Zelenović u finišu srušio Švajcarce!
Foto: thepedja@gmail.com/STARSPORT

U susretu poslednjeg šestog kola grupe 2, "orlovi" su u Novom Sadu posle velike drame pobedili nacionalni tim Švajcarske sa 32:31 (19:17) što je bilo dovoljno za plasman na završni turnir.

Tako će naša reprezentacija igrati na turniru kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane ekipe posle kvalifikacionog dela takmičenja, pošto je poznato da je turnir proširen na 24 učesnika.

Uoči ovog susreta, digitron se prosto usijao. Srbiji je da bi obezbedila drugo mesto u grupi i prošla dalje pored prvoplasirane Hrvatske trebala pobeda od 6 golova razlike, a svaka druga pobeda je značila ulazak u krug sa ostalim trećeplasiranim selekcijama.

Ispostavilo se da su izabranicima selektora Nenada Peruničića ostali rezultati išli na ruku pa će naš tim u januaru naredne godine igrati na završnom turniru.

Meč je bio vrlo kvalitetan i naš tim je tek na isteku 20. minuta uspeo da izjednači na 13:13, a na poluvreme se otišlo prednošću Srbije od dva gola, 19:17.

Odbranama golmana Ivaniševića, te golovima Crnoglavca i Radivojevića, "orlovi" su stekli i tri gola prednosti (23:20), da bi potom stigli i doi pet golova viška.

Međutim, Švajcarci su odigrali snažno u finišu, posle serije od 5:0 stigli do izjednačenja, pa čak i do vođstva od 31:30 na tri minuta pre kraja.

Ipak, u finišu prepunom drame, u poslednji minut se ušlo pri rezultatu 31:31. Tada je Nemanja Zelenović na 21sekundi pre kraja postigao zlata vredan gol, potom se naš tim odbranio i stigao do trijumfa i plasmana na šampionat kontinenta.

Završni turnir odigraće se od 10. do 26. januara 2020. godine, a tri zemlje su domaćini, Austrija, Norveška i Švedska.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

85 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: