Toronto je šampion!

Košarkaši Toronta su pobedom nad Golden Stejtom u šestoj utakmici finala NBA lige okončali seriju (4-2) i osvojili prvu titulu za tu franšizu u njenoj istoriji!

Izvor: SV

Petak, 14.06.2019.

08:01

Toronto je šampion!
Tanjug/AP Photo/Ben Margot

Utakmica je rešena u poslednjim sekundama četvrte četvrtine, u koju su Voriorsi ušli sa prednošću.

Na isteku drugog minuta poslednjeg kvartala Fred VanVlit je ubacio trojku za izjednačenje, posle čega je usledila rezultatska klackalica.

Rezervni plejmejker Reptorsa je ubacio još dve trojke, na drugoj strani su bili precizni Šon Livingston i Andre Iguadala, a uoči ulaska u poslednjih dva minuta meča kanadska ekipa je imala šest poena viška.

Drejmond Grin i Demarkus Kazins su uspeli da razliku smanje na poen, ali je Paskal Sijakam bio precizan na 26 sekundi do kraja, a na 9,6 sekundi Voriorsi su dobili loptu, posle velike greške Denija Grina.

U tom momentu je bilo 111:110 za Toronto, ali je iz konfuznog napada Stef Kari promašio trojku, Kazins je promašio skok, a Kavaj Lenard stigao do lopte, međutim ona je završila u rukama Grina, ali su arbitri dosudili tehničku grešku na 0,9 sekundi do kraja meča.

Lenard je realizovao slobodno bacanje, a potom se ušunjao u reket i ubacio dva poena, za konačnih 114:110. Reptorsi su bili u prednosti tokom celog prvog poluvremena, ali su Voriorsi u svojoj famoznoj trećoj četvrtini uspeli da neutrališu zaostatak i dođu do prednosti koju nisu uspeli da sačuvaju, uprkos velikoj podršci domaće publike.

Za poraženi tim je ipak zaigrao povređeni Klej Tompson, iako je najavljivano da se to neće dogoditi. Bio je najefikasniji sa 30 poena i pet skokova, sve do momenta kada se srušio na parket i pokidao ligament kolena.

Iguadala je pokušao da odmeni teško povređenog Kevina Durenta i upisao je 22 poena, uz po dva skoka i asistencije.

Kari je ubacio 21 poen, uz sedam asistencija, dok je Grin zabeležio brutalan tripl-dabl učinak sa 11 poena, 19 skokova i 13 asistencija.

Dvocifren učinak je imao još Kazins sa 12 poena, dok su Livingston i Kevon Luni dodali po šest poena.

Reptorse je predvodio Lauri sa 26 poena, deset asistencija i sedam skokova, čime se iskupio za promašeni šut za pobedu u prethodnom duelu ovih timova.

Istovetan košgeterski učinak je zabeležio Sijakam, uz deset skokova, a fantastičnu partiju sa klupe je pružio VanVlit sa 22 poena, koliko je upisao i Lenard.

Rezervista Serž Ibaka je dodao 15 poena, a Mark Gasol je uz tri poena imao devet skokova i četiri asistencije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

242 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: