Cedevita apeluje: Zvezda i Budućnost treba da igraju van Srbije i Crne Gore

Cedevita će na predstojećoj sednici ABA lige tražiti da Crvena Zvezda i Budućnost svoje mečeve igraju minimalno 400km od svog sedišta i pred praznim tribinama.

Izvor: SN

Četvrtak, 23.05.2019.

10:25

Cedevita apeluje: Zvezda i Budućnost treba da igraju van Srbije i Crne Gore
credit image & photo: STARSPORT/ Pedja Milosavljevic

Strasti oko nemilih scena na finalnim mečevima ABA lige još uvek se ne smiruju, a nove polemike bi mogla da pokrene "deklaracija", koju je prema saznanjima Večernjih novosti spremila Cedevita.

Zagrepčani će pisani dokument pokušati da stave na dnevni red sednice Skupštine ABA lige zakazane za petak, 24. maj.

U "deklaraciji" se pozivaju svi klubovi da se ograde od načina navijanja i organizacije utakmica, prikazanih u finalnoj seriji, koje ni na koji način nisu bile u sportskom duhu na kojima počiva ABA liga, prvenstveno misleći na fer-plej i nultu stopu tolerancije na nasilje.

"Takođe, tu je i predlog dopune pravila u kojima će se telima asocijacije omogućiti da brže deluju i spreče ponavljanje sličnih događaja. Ono što će dovesti do najveće polemike jeste traženje da se "utvrdi da su izgredi u finalnoj utakmici u potpunosti košarkaški delegitimirali osvojenu titulu", kao i zahtev da se "u minimalno naredne dve sezone sve međusobne utakmice Budućnosti i Crvene zvezde, igraju van država u kojima su ova dva kluba registrovana, odnosno minimalno 400 km od sedišta, kao i bez prisutnosti publike", pišu Novosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

93 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: