Drobnjak za B92: "Najvažnija je minutaža"

Svoju četvrtu NBA sezonu Predrag Drobnjak počinje u Atlanti. Posle dve relativno uspešne godine u Sijetlu, standardni reprezentativac SCG imao je prilično loše iskustvo sa Los Anđeles Klipersima u prošloj sezoni, ali je na sreću, ovog leta, preko Šarlot Bobketsa stigao u glavni grad Džordžije. Drobnjak je za B92 govorio o prvim utiscima u novom klubu, svojim i planovima tima za predstojeći šampionat, ali i o ostalim ekipama u NBA ligi.

Izvor: Braca Ðorðeviæ

Petak, 22.10.2004.

10:23

Default images

"U suštini prilično sam pozitivno iznenađen i organizacijom kluba i gradom", rekao je Drobnjak na početku razgovora. "Prvi utisak bio je svakako pozitivan, pogotovo, ako uporedim Atlantu sa Klipersima, gde ima dosta propusta i dosta neorganizacije, mnogo toga što tam one rade na na pravi način… No, ono glavno, što mene pre svega interesuje je minutaža i igra, ekipe i moja lična. Mislim da će biti dobro… Ekipa se dosta promenila, mislim da su samo dvojica igrača od prošle godine tu, ali videćemo. Imali smo nekoliko pripremnih utakmica, što u suštini ništa ne znači dok ne počnu prave utakmice odnosno liga. Sve ove utakmice su više reda radi, da se igrači pripreme, uđu u formu, pošto svi treneri uglavnom već imaju svoje slike u glavi i uglavnom znaju ko će igrati više, ko manje, bar sad na početku… za kasnije, možda dođe do promena, zbog povreda ili bilo čega… Ekipa sigurno nije spektakularna,  nije za najviši plasman, ali nije ni loša, s obzirom da na Istoku ima tri ekipe - Indijana, Detroit i da kažemo Majami dolaskom O’Nila  - koje se izdvajaju, koje su bolje po nekom kvalitetu, ali svi ostali mogu da se nađu u nekoj borbi za plej-of. Ja ne govorim da su naše šanse velike i da imamo šanse da uđemo u plej-of, ali nije nemoguće, kao što je to recimo bio slučaj na Zapadu sa Klipersima prošle sezone ili sad sa ovom istom Atlantom, da smo na Zapadu, isto bih rekao da nemamo nikakve šanse za plej-of."

Drobnjak kaže da je imao razgovor sa novim trenerom Hoksa Majkom Vudsonom       oko toga šta se očekuje od njega.

"Nije to bio previše dug razgovor, svelo se na nekoliko rečenica… U suštini, čini mi se da ću imati zavidnu minutažu, čime sam ja u stvari i najzadovoljniji. A sad što se tiče igre i svega toga, snaćiću se na terenu valjda… Kada analiziram sezonu u Klipersima, ja sam kad sam imao dobru minutažu imao i dobar učinak, poene i skokove, znaš kako ovde gledaju na to i sve mere kroz statistiku… Nadam se da će tako biti i ovde, nadam se konstantnoj minutaži i da ću kroz to moći da pružim odgovarajuće partije na terenu."
Još nije sigurno ko će uopšte biti starter na poziciji koju igra Drobnjak.

"Trener kaže da su pozicije dva i pet potpuno otvorene, a mene računaju kao peticu. Još se ne zna ko će biti starter, videćemo na početku prvenstva… Ja sam i u Klipersima prošle godine počeo u petorci, prvih 10-15 utakmica koliko sam igrao, imao sam odlične partije i na kraju ispao iz toga… Konkurencija ovde nije neka ogromna, da recimo imam neku veliku zvezdu na svojoj poziciji pa da se ne nadam i očekujem da budem u toj starnoj petorci. Međutim, meni je stvarno najvažnije da imam jednu zavidnu minutažu, Da li ću ulaziti u igru sa klupe ili biti petorka, to mi neće biti toliko važno… Najvažnije je da ta minutaža bude, recimo, u proseku 25 do 30 minuta."  

S obzirom na to da je Atlanta skoro potpuno nov tim sa novim trenerom, Drobnjak ističe da je teško govoriti o ambicijama u predstojećoj sezoni.

"Direkno, niko ovde nije govorio o nekim ambicijama ili postavljanju zadataka pred ovu sezonu, ali sam Istok je prilično čudan… Dok na Zapadu ima osam, devet, možda i deset ekipa veoma jakih ekipa, pa recimo timovi poput Sijetla, Finiksa, koji su slični da kažem našem kvalitetu - verovatno je Finiks sada i jači sa Nešom i Ričardsonom, ali da uzmem Sijetl kao primer - mislim da Soniksi nemaju nikakve šanse da se plasiraju u plej-of. Mi s druge strane, ovde na Istoku, mislim da imamo. Osim ta tri tima koja sam nabrojao, Nju Džersi po odlasku Martina i zbog povrede Kida nije više siguran pretendent na plej-of… Ako izuzmemo Šarlot, koji će sigurno imati najlošiji skor i koji nema teoretske šanseda se plasira u plej-of, sve ostale ekipe sa Istoka su nekako u igri."
Drobnjak je u Atlanti već skoro mesec dana. Kada govori o odnosu sa saigračima I druženju van terena kaže:

"Za sada imam sasvim korektan odnos sa svima… Sve je to u okviru treninga, utakmice, na terenu, nisam se nešto družio van terena ili izlazio… U suštini, to je najmanji problem, ja svoje društvo imam s druge strane, to nema veze nikakve sa saigračima, pogotovo što u Americi se zna, posao se obavlja na terenu, a ko će s kim da se druži posle utakmice, to je manje va žno ili nebitno. Ja sam uvek bio u dobrim odnosima sa našim igračima, sa Radmanovićem u Sijetlu sam baš bio nerazdvojan, ali šta je tu je. Navede nas put na one stvari, koje su bitne za nas, pokušavaš da pronađeš pravi tim, a ne pravo društvo. Društvo je nešto drugo, ono se i bira, a ne dolazi slučajnim putem, kad stigneš u neku ekipu…"

Na kraju razgovora, Drobnjak je izeno i svoju prognozu pred početa sezone.

"Što se tiče Istoka, Detroit sigurno i Indijana vereovatno… sad ne znam kakva će biti snaga Majamija, koliko mogu ostali pored O’Nila… Ostale ekipe imaju podjednake šanse da se nađu u plej-ofu, ali samo to, daleko od toga da neko može da pomrsi račune Detroitu i Indijani, da ne igraju finale Istoka. Zapada je s druge strane potpuno otvoren. Hjuston i Denver su baš promenili ekipe i pojačali se, nije loš ni Finiks od tih ekipa, koje su prošle godine bile malo slabije. Pitanje je koliko će moći Lejkersi? San Antonio, Sakramento, Dalas i Minesota, ponovo su mnogo jaki, tu je Memfis, Nju Orleans, kao što rekoh, ima deset ekipa koje su vrlo kvalitetne", zaključio je Predrag Drobnjak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

10 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: