Kapiten Srbije Dalibor Vukanović zavrsava karijeru

Kapiten ragbi 13 reprezentacije Srbije Dalibor Vukanović saopštio je da zavrašava svoju bogatu igračku karijeru.

Izvor: SN

Petak, 22.02.2019.

14:37

Kapiten Srbije Dalibor Vukanović zavrsava karijeru
Ragbi 13 Federacije Srbije

Posle serije povreda, najtrofejniji srpski ragbista svih vremena odlučlo je da se u 33. godini povuče iz aktivnog igranja i posveti svojim privatnim i profesionalnim obavezama.

Istovremeno, Vukanović je napustio i kormilo svog matičnog kluba Dorćola čiji je igrač – trener bio od 2014. godine. Kao legendarni igrač najuspešnijeg domaćeg kluba, svoju podršku, popularni Dača, ubuduće će davati kao savetnik i kao kako je rekao, prvi navijač.

Za Vukanovića se vežu najveći uspesi u modernoj istoriji srpskog ragbija 13. U karijeri dugoj 20 godina, sa matičnim Dorćolom osvojio je preko 30 trofeja u domaćim okvirima. Pod njegovim vođstvom kao trener – igrač, u prethodnih pet godina Dorćol je zabeležio pet trofeja – u prvenstvu, Kup i Superkupu Srbije.

Pored dominacije u domaćim okvirima, kao profesionalac igrao je u Rusiji, Engleskoj i Francuskoj. Za reprezentaciju Srbije debitovao je sa 18 godine, sada već daleke 2004. godine i u poslednjih 15 godina zabeležio je preko 38 mečeva, što je aktuelni rekord. Vukanović je takođe najbolji strelac u istoriji srpske reprezentacije, a zajedno sa zvaničnim mečevima za nacionalni tim, druge selekcije i klubove, ukupno je u karijeri odigrao preko 350 mečeva.

"Pritisnut brojnim povredama i sve rastućim obavezama van terena mislim da je pravo vreme da prepustim mesto u timu, ali i na klupi Dorćola, nekim mladim snagama koji će svojom energijom dalje voditi klub ka novim trofejima. Veći deo života proveo sam u klubu i ragbiju uopšte, vreme je za neke nove izazove, a svojim savetima uvek ću biti uz nove generacije, samo sada kao najveći navijač sa tribina" – kratko je saopšio Vukanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: