Neredi posle meča Albanija - Grčka

Izvor: B92

Nedelja, 05.09.2004.

19:54

Default images

U neredima, do kojih je došlo u više grčkih gradova posle subotnje utakmice u kvalifikacijama za prvenstvo sveta između Albanije i Grčke jedan navijač je poginuo, a sedmorica su teško ranjena.

Albanci su priredili senzaciju pobedivši u Tirani aktuelne šampione Evrope sa 2:1, a do najtežeg incidenta došlo je na grčkom ostrvu Zakintos, gde je jedan Grk nožem napao trojicu Albanaca. U izveštaju policije navodi se da je jedan Albanac na mestu ostao mrtav, a druga dvojica su prebačena u bolnicu sa teškim povredama.

 Do masovih tuča Grka i Albanaca došlo je i u Atini, gde su se navijači takodje obračunavali noževima. Najgore je bilo na centralnom gradskom trgu Omonija, odakle su četvorica Albanaca i jedan Grk prebačeni su u bolnicu sa povredama opasnim po život.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: