Partizan posle velike drame pobedio Asvel sa 78:75

Košarkaši Partizana ostvarili su veoma važnu pobedu u 9. kolu Evrokupa.

Izvor: B92

Utorak, 11.12.2018.

20:25

Partizan posle velike drame pobedio Asvel sa 78:75
Foto: Starsport

Crno-beli su kao gosti savladali Asvel sa 78:75 i tako ostali u igri za plasman u Top 16 fazu.

U prethodnom duelu ASVEL je slavio u Beogradu 89:78, u međuvremenu promenili trenera, ali Partizan je našao načina da odgovori u Vilerbanu posle uzbudljivih 40 minuta.

Bila je to treća pobeda izabranika Andree Trinkijerija u ovom takmičenju, i mora se reći, ostvarena potpuno zasluženo, pošto su crno-beli vodili tokom većeg dela meča.

Pokazali su uz to i mentalnu čvrstinu da igraju i pobede pod pritiskom i tako sebi daju priliku da se bore za nastavak takmičenja, mada će sve zavisiti od toga šta će se dogoditi u sredu u meču Turk Telekoma i Trenta, ali i u poslednjem, desetom kolu ove faze takmičenja, kada turski tim gostuje u Beogradu.

Mora se istaći da je Partizan igrao dobru odbranu, a u svojim redovima imao je i nekoliko veoma raspoloženih igrača. Markus Pejdž, Džok Lendejl i Aleksej Nikolić su postigli po 15 poena, uz to je Australijanac Lendejl imao i značajnih deset skokova, po pet u fazi odbrane i napada.

Prvu četvrtinu, crno-beli su dobili sa 17:12, a na poluvreme su otišli sa istom razlikom, bilo je 37:32.
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
U nastavku, Asvel je uspeo da izjednači, čak i da nekoliko puta bude u prednosti, ali je Partizan na nekoliko minuta pre kraja stigao do 76:69 i sedam poena prednosti.

Dve olako izgubljene lopte i serija Asvela od 4:0 uneli su potpunu neizvesnost po pitanju krajnjeg rezultata. Bilo je vrlo dramatično, na kraju Vanja Marinković je pogodio ključna slobodna bacanja za 78:75, a potom su domaćini promašili u šutu za tri i Partizan je tako stigao do trijumfa.

Kod Francuza, koji se i dalje bore za čelnu poziciju u grupi, najefikasniji je bio Miro Bilan sa 17 poena, dok su dejvid Lajti i Kelnietis postigli po deset.

U poslednjem kolu grupne faze, Partizan 19. decembra dočekuje Turk Telekom, a Asvel dan ranje igra kao gost protiv Zenita.

Tok meča mogli ste da pratite u LIVE BLOGU B92:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

111 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: