Kežman:"Ovo je kao u snu"

Novu sezonu Čelsi je počeo remijem sa Oksfordom i pobedama na američkoj turneji koje je golovima obeležio Mateja Kežman. Iako je već sada po svemu sudeći obezbedio mesto u napadu londonskog kluba, vraćamo se na početek priče i uspostavljanje prvih kontakata sa londonskim klubom...

Izvor: Igor Vujièin, B92

Nedelja, 01.08.2004.

10:57

Default images

“Taj kontakt postoji još od prošle sezone. Bilo je i nekih kontakata koji nisu bili ozbiljni , ali je bilo i razgovora i priče. Potom se čekalo da se vidi ko će biti trener ove sezone. Kako je došao Murinjo na klupu, njegova je bila želja da me dovede u Čelsi. Tada više nije bilo pitanje da li dolazim, već samo rešavanje nekih sitnih finansijskih i tenhičkih pitanja. Potpisao sam sjajan ugovor, ali sam prezadovoljan jer sam doveden na insistiranje trenera, jer je to uvek bolja i lepša varijanta za svakog igrača.

Londonski klub je sada realnost ?

Dogodio mi se jedan san i to stvarno brzo.Četiri godine čekam na jedan ovakav transfer i onda se sve dogodilo jako brzo u nekoliko nedelja. Mislim da sam zaslužio ovakav transfer i da je i on pokazao da ljudi u Evropi imaju dobro mišljenje o meni.
Trener Murinjo je sastavio ekipu koja je koštala mnogo, ali nije prepuna zvezda. Mateja očekuje borbu za sve trofeje ove sezone:

Ovo je možda najbolji tim u Evropi. Imamo strašnu ekipu koja mora da osvaja trofeje, ili je najbolje da se pokupimo svi i da odemo.omci su sjajni svi su me prihvatili odlično od kapitena Lampara, preko Terija, Gudjonsena, stvarno su svi na raspolaganju za sve što mi treba.Prezadovoljan sam i startom sezone i ovom turnejom u SAD, pravimko odličnu atmosferu, Murinjo radi sjajno, u pitanju je veliki profesionalac. Mislim da smo na dobrom putu da napravimo dobar tim koji će biti u stanju da osvoji neki trofej.

Roman Abramovič je u momentu kada je u evropskom fudbalu nastala recesija odlučio da uloži stotine miliona za dovodjenje novih fudbalera. Medjutim, kao vlasnik Čelsija on se ponašao kao običan smrtnik...

On je normalan čovek kao i svaki drugi. Skoro je na svakom drugom trenitnu. Non stop je uz ekipu, i na ovoj turneji po SAD je stalno uz nas, u svlačionici je pre i posle utakmice i njegovo prisustvo dosta znači timu“.
Iako je Portugalac Murinjo mogao da dovede bukvalno svakog igrača na svetu koga je želeo, on se odlučio za stvaranje skladne celine...

On pravi kolektiv. Nije dovodio samo zvezde iako je potrošeno dosta novca. Doveo je igrače koji su pokazali prethodnih sezona i po tzv.manjim ligama iz Francuske, Holandije, pa i Portugala. Zna se ko šta radi, gde mu je mesto, a na svakoj poziciji imamo po dva igrača. Sezona je dugačka, očekuje nas oko 70 utakmica i zato mislim da je to naš veliki kvalitet u ovom trenutku“.

O  svojoj poziciji u timu...

Stekao sam odličnu komunikaciju sa Murinjom, odlično se razumemo, a ja pokušavam da pokažem svoje kvalitete na svakom treningu a ne samo utakmici. Konkurencija u špicu je velika što mislim da je dobro. Imamo 4 špica i treba da ih imamo toliko, jer kažem igraće se u ritmu petak – nedelja, pa utorak ili sreda – subota, neverovatan ritam koji se teško izdržava. Drago mi je da je Drogba doveden,mislim da ćemo se slagati, sa Gudjonsenom već imam odličnu saradnju jer smo totalno dva različita tipa igrača. Sve je krenulo najbolje što može, da nas posluži zdravlje i da počne sezona... Ukoliko eliminišu švajcarski Jang Bojs Fudbaleri Crvene zvezde, u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona igraće sa holandskim PSV Ajndhovenom. Dojučerašnji član holandskog kluba, a sada centarfor Čelsija, Mateja Kežman koji se trenutno sa londonskim klubom nalazi u SAD, za B92 kaže da će PSV biti veliki favorit u eventualnom dvomeču 3.kola kvalifikacija sa Zvezdom:

Prvo moram da kažem da mi je jako drago što više nisam u PSV-u jer zaista ne znam kako bih se ponašao u situaciji da ponovo igram utakmicu protiv Zvezde. Što se tiče crveno-belih, sigurno da će biti mnogo teško, jer PSV ponovo ima odličnu ekipu. Otišlo je 4-5 fudbalera uz mene, Filips stadion napustili su Roben,Romedal, Vaterujs...ali je zato došlo nekoliko strašnih mladih igrača. Tu su tri Brazilca, po jedan Peruanac i Amerikanac, došao je i Sibon iz Herenvena. Iskusni su, ostao je Van Bomel, vratio se Koku i to iskustvo je najjača karta PSV-a. Zvezdu očekuje veoma težak posao, ali tu se uvek ostavlja neki procenat šansi. Po meni moj bivši klub je veliki favorit, jer Zvezda ima mladu ekipu, dosta neiskusnu. Peh više je i što se prvi meč igra u beogradu... u suštini težak posao za crveno-bele ali im ostavljam neki procenat šansi, pod uslovom da eliminišu Jang Bojs” rekao je Kežman za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: