Ragbisti Zvezde šampioni Balkana

Ragbisti Crvene zvezde ispisali su nove stranice istorije srpskog ragbija 13.

Izvor: B92

Nedelja, 18.11.2018.

13:11

Ragbisti Zvezde šampioni Balkana
Foto: Ragbi 13 federacije Srbije

Nakon osvojenog Superkupa i Kupa, te prošle nedelje Super Lige Srbije, crveno-beli su trijumfovali i regionalnoj Balkan Super Ligi.

Do neverovatne 21 pobede u isto toliko mečeva u isto toliko duela u svim takmičenjima u ovoj sezni, Zvezda je stigla savladavši ponovo najvećeg rivala – Partizan 30:6 (10:6).

Još jednom cu crno-beli namučili trenutno dominantni tim regiona, ali izostalo je snage i svežine u drugom poluvremenu da se napravi iznenađenje.

Ekipa Admira Hadžića je prošle godine u sličnoj situaciji sprečila večitog rivala da stigne do očekivane pobede i posle dobre igre u prvih 40 minuta činilo se da će Partizan ima dobre šanse da odbrani trofej.
Foto: Ragbi 13 federacije Srbije
Međutim, crveno-beli su izvukli pouke iz prošlosezonskog srceparajućeg poraza u finalu regionalnog prvenstva i ovoga puta greške nije bilo.

Sa četiri eseja i serijom 20:0 sigurno su priveli utakmicu kao i neverovatnu takmičarsku godinu kraju.

U istoriji srpskog ragbija 13 do sada ni jedna ekipa nije uspela da osvoji sva četiri trofeja, tako da je posle više od decenije dominacije Dorćola Zvezda preuzela primat.

Pojačani sa nekada Filom Ekonomidisom, trenerom godine u najjačoj ligi sveta – NRL, crveno-beli su trenutno bez premca u ovdašnjim okvirima i svoj kvalitet će pokušati da potvrde i učešćem u jednom od najstarijih svetskih takmičenja, Čelindž kupu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: