Divac za B92:"Svi smo tu da pomognemo Kobiju Brajantu!"

Vlade Divac je posle 13 sezona zatvorio krug. Posle sedam godina u Lejkersima, dve u Šarlotu i šest u Sakramentu, vratio se u sastav Lejkersa, koji sledeće sezone, kago mnogi smatraju, verovatno prvi put posle nekoliko sezona nema šampionskih ambicija. Da li je to zaista tako i šta Divac misli o Brajantu, Stojakoviću i Rudiju-Tiju, Gudjer ligi... saznajte u intervjuu koji je sa proslavljenim košarkašem napravio Dejan Marković.

Izvor: Markoviæ, Dejan

Četvrtak, 29.07.2004.

11:13

Default images

Kako vidiš persektivu igranja sa Kobijem Brajantom koji je došao u Lejkerse kada si ti poslat u Šarlot?

Ja sam sad definitivno na završetku karijere. Nisam u situaciji da gledam na te stvari iz neke perspektive od pre deset godina. Ja sam odišao u Lejkerse da završim karijeru u klubu u kome sam je počeo. Ima dosta razloga zašto sam otišao iz Sakramenta, no da ne ulazim u to. Lejersi su trejdovali Šakila, ostalo im je upražnjeno mesto centra. Koliko ću ja moći da pomognem - ne znam, videćemo u toku sezone. Ja se nadam najboljem. Imamo jenog od najboljih igrača na svetu. Mi ostali smo tu u njegovoj službi, da mu pomognemo da napravimo dobar rezultat.

Da li očekuješ neku posebnu koncepciju i mesto u ekipi?

Rudi Tomjanović je jedan od najboljih trenera lige i on najbolje zna kako ćemo igrati. Verovatno ćemo sve uskladiti na trening kampu u oktobru. Ja sam uvek bio za timsku igru, deljenje poseda lopte na jednake delove. Rudi je radio sa najboljim svetskim igračima, sa Hakimom Oludžuvonom, Klajdom Drekslerom, tako da se nadam najboljem.

Možemo li očekivati još više asistencija u sledećoj sezoni?

Ja sam rekao Pedji da sam zbog njega u Kingsima imao pet-šest asistencija, uz pomoć Kobija verovatno ću imati jedno desetak...(smeh)...

Imaš veliko iskustvo, da li možeš da daš neki savet Pedji u vezi sa njegovom budućom karijerom?

On ima dosta prostora za napredak. Ušao je u drugi tim NBA. Ja ga vidim u boljoj situaciji, njegovi dometi su veliki. Dolazi period vrhunca njegove karijere, nadam se da može da postane jedan od prvih pet igrača lige. To sve ipak zavisi samo od njega, on mora to sam sa sobom da rasčisti.

Što se tiče naše lige, bilo je dosta polemika oko Gudjer lige, da li će Partizan igrati?

Naš stav je poznat. Mi se borimo svim silama protiv toga. Mislim da je to liga sa dobrom idejom, ali daleko od toga da je poštena. Mislim da smo tu, pre svega Partizan, pa i naša košarka u globalu, napravili jednu veliku, veliku grešku u nastupu, u pregovorima i svemu ostalom. Ali to je tako kada košarku vode ljudi koji se u nju ne razumeju i koje ne interesuje šta će biti za pet do deset godina. Tako da imam i ja neko razmišljanje..dosta sam se tokom leta nervirao oko toga.. i neke moje principe.. vidim da ću da  pogazim... i onda teraju me neki iz košarke, ne znam šta ću da radim....

Kakvi su ti planovi do sledeće sezone. Da li ćeš doći u Beograd za Diamond ball?

Hoću sigurno, doći ću u Beograd 1. ili 2. avgusta. Biću tamo do kraja meseca, a onda se vraćam u Los Andjeles.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: