Očajna poslednja četvrtina koštala Budućnost prvenca u Evroligi

Košarkaši Budućnosti zabeležili su i treći poraz u ovosezonskoj Evroligi, pošto je u "Morači" bolji bio Makabi Tel Aviv.

Izvor: B92

Četvrtak, 18.10.2018.

21:50

Očajna poslednja četvrtina koštala Budućnost prvenca u Evroligi
Starsportphoto

Budućnost je odigrala možda i najboljih pola sata u elitnom takmičenju, ali je na kraju poražena rezultatom 78:68.

Ekipu Aleksandra Džikića prvenca u Evroligi koštali su prazni minuti na počektu četvrte četvrtine – Crnogorci više od pet minuta nisu postigli koš, Izraelci su napravili veliku razliku i priveli meč kraju.

Ta deonica završena je rezultatom 20:6 i uzalud je bila izuzetna partija u prvom poluvremenu, kao i izuzetan procenat šuta za tri poena tokom tri kvartala.

Na kraju, Podgoričani su van linije 6,75 imali učinak 9-19 i samo trojicu raspoloženih igrača – Edvin Džekson je bio najefikasniji sa 13 poena, dok su po poen manje ubacili Nemanja Gordić (5asistencija) i Alen Omić koji je uhvatio 7 lopti.

Budućnost nije imala rešenja za neverovatnog Skotija Vilbekina koji je meč završio sa 28 poena (4-5 za dva, 6-11 za tri), 4 skoka i 5 uspešnih dodavanja.
Dvocifreni su još bili Majkl Rol sa 12, odnosno Tarik Blek sa 10 poena.

Tim koji vodi Neven Spahija stigao je do prvog trijumfa u Evroligi i ima skor 1-2, dok je Budućnost zabeležila sva tri neuspeha.

Regionalni šampion je u prva dva kola poražen od Emporio Armanija i Darušafake, a u sledećem gostuje aktuelnom šampionu Evrope – madridskom Realu.

U drugoj utakmici ovog termina Panatinaikos je bio veoma ubedljiv protiv

Najbolji u pobedi grčkog tima bili su Kit Lengford i Lukas Lekavičijus sa po 16 poena, pratio ih je Janis Papapetru sa 15 koševa, a dvocifreni su bili i Nikos Papas sa 13 i Dešon Tomas sa 12 poena.

U redovima Granke istakao se Markus Erikson i Kristofer Evans sa po 15 poena, 12 je dodao Klevin Hanah, dok je Luk Fišer postigao 10 poena.
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

288 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: