Dva jeftina gola u mreži "Orlova", Rumuni odneli bod iz Humske!

Fudbaleri Srbije odigrali su nerešeno sa Rumunijom 2:2 u meču drugog kola lige C UEFA Lige nacija na stadionu Partizana.

Izvor: MLJ

Ponedeljak, 10.09.2018.

19:40

Dva jeftina gola u mreži
StarSport

Oba gola za Srbiju postigao je Aleksandar Mitrović dok su za Rumune bili precizni Stančiu i Tukudean, pa "Orlovi" nisu iskoristili sjajnu formu svog prvog napadača.

"Orlovi" su bili bolji, napadali su više, ali su ih dva naivno primljena gola koštala pobede i u drugom meču novog takmičenja UEFA. Prvi posle penala, drugi nakon kornera.

Rumuni i njihov selektor su dobro skautirali Srbiju pa su od starta probali da napadnu iz kontre posle loše izvedenog kornera Srbije u 27. sekundi meča.

Dok je na tribinama petnaestak hiljada navijača skandiralo Kosovu i Metohiji, na terenu je u prvih šest minuta Rumunija bila opasnija.

Imali su dve prilike i dva udarca koji su završili pored gola Marka Dmitrovića. Promena odnosa snaga na terenu desila se u osmom minutu kada Mitrović skače posle kornera i pogađa prečku.

Treba napomenuti da je lopta išla u gol, ali ju je golman Tatarušanu dobrom reakcijom skrenuo u okvir.

Od tog trenutka Srbija je bolja ekipa na terenu. Aleksandar Kolarov je dominirao levom stranom, Saša Lukić je bio odličan i agresivno je napadao odbranu Rumuna, a Tadić je desno tražio rupe u njoj.
StarSport
Dobru priliku propušta Sergej Milinković-Savić u 25. minutu kada je neometan glavom gađao pored gola, ali samo minut kasnije "Orlovi" uspevaju da pogode mrežu.

Kolarov prodire i šutira iskosa, Rumuni se brane i odbijaju loptu do Mitrovića koji je u tom trenutku već bio na zemlji pred golom protivnika. Napadač Srbije je pored dvojice igrača sa zemlje uspeo nekako petom da udari loptu i ugura je u gol za 1:0.

Srbija je nakon gola održala inicijativu sve do 30, 35. minuta posle čega je tempo opao sve do završnih pet minuta poluvremena. Tadić je loše primio pas Kolarova u 39. pred golom Rumuna, a Veljković je minut kasnije promašio zicer ispred Tatarušanua.

To je moglo da se osveti kada je u poslednjem napadu Kipčiju pogodio prečku, ali je ostalo 0:0 na pauzi.

I tek što su igrači izašli iz svlačionica u nastavku, Kolarov u 47. minutu obara Kipčijua u kaznenom prostoru, a ruski arbitar je pokazao na penal. Kipčiu je uz malo sreće proturio loptu pored Kolarova, a naš kapiten se poslužio rukama da bi ga zaustavio.

Stančiju je šutirao u donji desni ugao, Dmitrović ga je pročitao, ali nije zaustavio udarac i Rumunija je u 48. minutu izjednačila na 1:1.

Srbija je nakon toga imala inicijativu, ali su Rumuni vrlo dboro prepoznali da treba da čekaju priliku za kontre.
StarSport
Naši igrači su u tim trenucima igrali tromo, sporije nego u prvom delu i malo šta je nagoveštavalo majstoriju Mitrovića iz 63. minuta.

Primio je loptu na 12, 13 metara od gola, na leđima je držao dvojicu čuvara, okrenuo se, podigao loptu i sebi namestio volej pored Balase, Sapunarua i Antona i probušio mrežu Tatarušanua za 2:1.

Njegov drugi pogodak nije značio i pobedu. Stančiu je u 68. minutu iz kornera centrirao nisko na prvu stativu, tamo je bio Tukudean koga Miloš Veljković nije dobro ispratio i Tukudean je u bliži ugao Dmitrovića poravnao na 2:2.

Selektor Mladen Krstajić je u nastavku pokušao da uvede Filipa Kostića umesto Milinković-Savića, umesto Ljajića je ušao Aleksandar Prijović i baš je on promašio odličnu šansu za gol u 85. minutu.

Ubacio se iz drugog plana u kazneni prostor, video ga je Mitrović i dodao mu između dvojice čuvara, ali je Prijović šutirao preko gola. Rumuni su do kraja imali opasnu šansu posle napada Mitrice u 90. minutu.

Dmitrović je odbranio, Srbija je do kraja pokušala da postigne treći gol, nije uspela i "Orlovi" posle dve utakmice u LN imaju četiri boda.

Naši momci su trenutno na drugom mestu Grupe 4, Lige C, pošto je Crna Gora pobedila Litvaniju sa 2:0. Naredni meč Srbija igra protiv Crne Gore u gostima 11. oktobra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

809 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: