Mirković pokrenuo "Parni valjak" – Partizan slavio u Danskoj!

Fudbaleri Partizana odigrali su najbolji meč ove sezone i savladali Noršelan 2:1 (1:0) na gostovanju, u prvom meču III kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Izvor: A. Kovaèeviæ

Četvrtak, 09.08.2018.

18:00

Mirković pokrenuo
Foto: FK Partizan

Crno-beli su do velike pobede u Danskoj stigli pogocima Rikarda Gomeša u desetom i debitanta Gorana Zakarića u 64. minutu.

Utisak je pokvario kiks odbrane u 70. minutu koji koristi rezervisa Matijas Rasmusen te smanjuje rezultat na 2:1 i doveo Noršelan u bolju poziciju uoči revanša u Beogradu.

Ipak, Partizan je za razliku od prethodnih mečeva delovao mnogo razigranije, konkretnije, smislenije u kreativnom delu i završnici, sigurnije je delovala i odbrana, ali je opet jedan trenutak pada koncentracije bio dovoljan da rival stigne do bitnog gola.

U svakom slučaju, fantastičan debi Zorana Mirkovića na klupi Partizana, kao i Gorana Zakarića koji je pre samo šest dana stigao iz sarajevskog Željezničara i odmah postigao gol u crno-belom dresu.

Revanš meč je za sedam dana u Humskoj 1, a bolji tim će u plej-ofu za plasman u Ligu Evrope igrati sa pobednikom dvomeča između turskog Bešiktaša i austrijskog LASK-a iz Linca.

Istanbulski crno-beli su slavili minimalnu pobedu, pa ih čeka neizvesan revanš u Lincu za sedam dana.
Foto: FK Partizan
Od prvog minuta se video drugačiji Partizan u odnosu na prethodne mečeve, a posebno su raspoloženi za igru bili Janković, Gomeš i debitant Zakarić.

Momak iz Republike Srpske je već u prvih nekoliko minuta pokazao da ima odličan centaršut, već u trećem je servirao šansu Pantiću, ali on sa svega nekoliko metara loše šutira glavom, pravo u golmana Noršelana.

Zakarić je još jednom ugrozio Larsena u desetom minutu, ovaj put centaršutem iz slobodnog udarca, a golman domaćina je mogao samo da izbaci loptu u korner kako bi sprečio opasnost po svoj gol.

Međutim, taj korner donosi vođstvo Partizanu. Pantić centrisa sa leve strane na prvu stativu, gde eksplozivno utrčava Rikardo Gomeš i sjajnom reakcijom glavom šalje loptu u mrežu (0:1).

Usledio je pritisak Noršelana, nekoliko konkretnih akcija preko Kristensena i Bartoleca, ali odbrana Partizana na čelu sa Stojkovićem uvek na vreme dobro reaguje i izbacuje loptu daleko od svog gola.
Foto: FK Partizan
Danci su najopasnije zapretili u 30. minutu, posle kornera Partizana Olsen je pohitao sam ka Stojkoviću, ali ga na vreme stiže N. R. Miletić i otklanja opasnost.

Partizan potom preuzima kontrolu i stiže do dobre prilike, Janković je odličnim proigravanjem otvorio prostor za šut Zakariću, ali je levi krilni fudbaler loše zahvatio loptu.

U samoj završnici Stojković dobro reaguje posle novog pokušaja Olsena, da bi minut pre kraja Janković propustio fantastičnu priliku za 2:0.

Savršen pas u prazan prostor Gomeša mu je ipak otišao na slabiju, desnu nogu, pa je samo dodao loptu do Olsena.

Iako je Noršelan krenuo agresivnije u drugom poluvremenu, Danci su imali samo jalovu inicijativu, dok se borba vodila između dva kaznena prostora.

Partizan je igrao pametno, strpljivo čekajući svoju šansu i dočekao ju je 25 minuta pre kraja.
Foto: FK Partizan
Janković je nastavio u svom stilu i novim fantastičnim proigravanjem opet stvara priliku za Zakarića, koji ovaj put mnogo bolje reaguje u kaznenom prostoru i gura loptu pored Larsona u mrežu (0:2).

Odmah su reagovala obojica trenera, Noršelanov strateg uvodi dvojicu ofantivnijih igrača, dok Mirković pojačava vezni red ubacivanjem iskusnog Lole Smiljanića umesto debitanta Zakarića.

Međutim, u najgorem mogućem trenutku pada koncentracija Partizanovoj odbrani, posle sumnjivog starta nad Smiljanićem, Danci guraju loptu u kazneni prostor, a onda se odbija do rezerviste Rasmusena koji je nadmudrio nemoćnog Stojkovića (1:2).

Usledio je žestok pritisak domaćina, serija izmena na obe strane, Partizan je faulovima seckao igru i vrebao šansu iz kontranapada, ali osim dobre prilike za Gomeša koji neprecizno šutira glavom na centaršut Miletića, nije bilo konkretnih akcija isrped golova.

To je više odgovaralo Partizanu koji stiže do važne pobede koja ga jednom nogom vodi u plej-ofa za Ligu Evrope.

Tok meča možete pratiti u našem LIVE BLOGU:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

363 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: