Humska videla Rikarda Gomeša, Partizan overio kartu za Litvaniju

Beogradski Partizan plasirao se u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope novom ubedljivom pobedom protiv Rudara iz Pljevalja – 3:0 (2:0).

Izvor:

Četvrtak, 19.07.2018.

20:00

Humska videla Rikarda Gomeša, Partizan overio kartu za Litvaniju
StarSport

Crno-beli su pred oko 5.000 navijača u Humskoj slavili identičnim rezultatom kao u Pljevljima pre sedam dana.

Miroslav Đukić rotirao je dobar deo ekipe, izvevši šest novih igrača, ali se to nimalo nije osetilo u igri domaćina koji je bez ikakvih problema trijumfovao, a slavlje je vrlo lako moglo da bude i daleko ubedljivije da je bilo više koncentracije u samoj završnici napada.

Za vođstvo je već u 11. minutu pogodio Đorđe Patić, Ognjen Ožegović bio je precizan nekoliko trenutaka pred odlazak na odmor, da bi konačan rezultat postavio sjajni Rikardo Gomeš.

Vicešampion Srbije će se za treću rundu boriti sa Trakajiem i gostovaće u Litvaniji samo dan posle prvaka Crvene zvezde koja se bori za ligu šampiona.

Domaćin je od starta preuzeo kontrolu i počeo da napada, a do prednosti je stigao posle lepe uigrane akcije iz kornera. Sejduba Suma razmenio je dodavanja sa Arminom Đerlekom i potom poslao loptu na peterac, odakle je kapiten Pantić od stative šalje u mrežu.
B92/AK
Crnogorski sastav nije uspevao da pripreti, ali se uspešno branio sve do samog finiša prvog poluvremena, kada Nemanja R. Miletić idealno centrira, Ognjen Ožegović još bolje zahvata loptu na petercu, a ona ponovo posle kontakta sa okvirom gola odlazi preko linije.

Kao i kraj prvog, i početak drugog dela igre obeležio je nešto sporiji ritam, ali se to promenilo pošto je Đukić u igru uveo Zorana Tošića i Rikarda Gomeša. Upravo je posle prekida koji je izveo Tošić Saša Zdjelar imao neverovatnu priliku, šutiravši pravo u golmana Vuka Radovića na pet metara od gola, pa je bilo samo pitanje vremena kada će Partizan postići i treći pogodak.

To se napokon dogodilo u 83. minutu, kada je rezervista sa Zelenortskih ostrva divno prevario dvojicu čuvara, vezao još jedan odličan lažnjak i rutinski pogodio mrežu, za svoj već drugi gol u isto toliko mečeva od kada je stigao u Beograd.

S druge strane, tim iz Pljevalja je najbolje prilike za prvi pogodak u sezoni propustio posle velikih grešaka mladog Svetozara Markovića, međutim oba puta su udarci išli pravo u Filipa Kljajića.

Za kraj, duel je obeležio i veoma ružan potez Sejdube Sume koji je grubo odgurnuo saigrača Đorđa Ivanovića, iako mu je prethodno dodao loptu barem dva metra iza leđa, pošto je barem minut driblao oko kaznenog Rudara, zbog čega je dobio zvižduke celog stadiona. Kraj – Za sam kraj videli smo još jedan dobar potez Gomeša. Još jedan zaista lep dribling i šut levom nogom iz trka koji je dobrano prodrmao stativu. Sve u svemu Partizan bez ikakvih problema, kao što se očekivalo, prolazi u narednu fazu takmičenja i sada ga čeka put u Litvaniju.

88' – Želeli su crno-beli da postignu još neki gol, nastavili su da napadju do samog kraja, a novu šansu imao je Pantić. Driblao je do peterca, ali na kraju nije uspeo da uputi udarac.

86' – Mogao je i Đerlek da se upiše na semafor, sve je lepo uradio, ali je njegov šut završio tik pored dalje stative.

83' GOOOOOL – Već u sledećem napadu Gomeš se iskupljuje za promašaj veoma lepim golom.

Ponovo se lepo oslobodio čuvara i ušao u kazneni prostor, i onda divnim lažnjakom izbacio još dvojicu defanzivaca, pre nego što je rutinski smetio loptu u mrežu – 3:0.
StarSport
82' – Mogao je Gomeš i u drugom meču u dresu Partizana da bude strelac, ali Radović još jednom fantastično izlazi i brani udarac.

77' – Novu priliku za pogodak imao je Pantić, odbrana Rudara ipak reaguje na vreme.

72' – Zaista je neverovatno šta Saša Zdjelar propustio da realizuje sa pet metara razdaljine. Posle prekida koji je izveo Tošić, lopta dolazi do usamljenog veziste na drugu stativu, ali on umesto praznog gola pogađa Radovića u noge i Partizan dobija samo korner.

68' – Ponovo greši Marković, i ponovo Rudar imali veliku priliku. Međutim, i Vuković previše okleva prilikom šuta i onda i on gađa pravo u Kljajića, koji zatim još jednom veoma dobro reaguje na veoma rizičnu povratnu loptu jednog od defanzivaca.

64' – Oba trenera izvršila su sve izmene, a na terenu se našao i strelac iz prvog susreta, letošnje pojačanje crno-belih Rikardo Gomeš. 60' – Najbolja šansa za goste, koji još uvek nisu postigli pogodak u novoj sezoni, uključujući i prijateljske mečeve. Armin Bošnjak izašao je usamljen ispred Kljajića, ali je šutirao pravo u golmana tima iz Beograda.

57' – Prve izmene na meču vrši i Đukić. Izašli su Markos Valijente i Sejduba Suma, a ušli Zoran Tošić i Svetozar Marković. Prethodno je Vuko Bogavac u igru poslao Janketića.

55' – Ređali su se napadi vicešampiona Srbije, udarac je sa dvadesetak metara oprobao i mlađani Armin Đerlek, a zatim je Pantić zamalo bio neprecizan posle povratne lopte na ivicu šesnaesterca.

50' – Partizan je nastavio s napadima od starta nastavka, ali prvo uzbuđenje nije bila šansa, već veoma ružan i bezobrazan potez Sume, iako je on apsolutno bio kriv za kompletnu situaciju. Imali su crno-beli odličnu šansu za gol, brzo su izveli kontra napad, ali je sve upropastio problematični vezista iz Gvineje.

Najpre je previše oklevao priliko odluke da li će šutirati ili će nekoga da uposli, da bi potom nastavio dribling skroz na krilo pre nego što je dao loptu barem dva metra iza leđa Đorđa Ivanovića. Umesto da se izvini, on gura kolegu iz špica i negoduje, a od celog stadiona dobija zvižduke.

46' – Počelo je drugo poluvreme u Humskoj. Poluvreme – Partizan potpuno zasluženo vodi posle prvog dela igre, a da rezultatski imperativ postoji sigurno je da bi prednost domaćina bila još ubedljivija.

44' GOOOOOL – Delovalo je da će se na odmor otići sa minimalnim vođstvom domaćina, ali su Nemanja G. Miletić i Ognjen Ožegović imali drugačiji plan.

Levi bek Partizana izborio se za prostor na levom boku i u poslednji čas uspeo da centira. Poslao je idealnu loptu na peterac, gde se Ožegović još bolje snašao i lopta je ponovo posle kontakta sa stativom prešla liniju – 2:0.

38' – Ništa se apsolutno nije promenilo ni u narednih desetak minuta igre, a osim dva solidna centaršuta Gabrijela Enakea uzbuđenja nije ni bilo.

27' – Tempo je ponovo polako opao, dok su crno-beli i dalje kontrolisali igru na sredini terena uz sporadične pokušaje sa distance.

23' – Odgovara Đukićeva ekipa odmah iz kontre, pošto je raščišćena opasnost, koju je započeo Suma, a isti igrač propušta priliku da napad završi pogotkom pogodivši spoljni deo mreže, iz voleja sa desetak metara. 19' – Crnogorci prvi put prete posle gotovo dvadeset minuta igre, i to na kakav način. Filip Mitrović uvideo je da Filip Kljajić stoji daleko od gola i odlučio da pokuša da zatrese mrežu sa preko šesdeset metara. Bio je zamalo neprecizan, ali je čuvar mreže domaćina ipak odlučio da je najsigurnije da loptu skrene u korner.

13' – Ovim pogotkom i definitivno je bilo rešeno pitanje ko ide dalje, iako realno ni pre njega nije bilo ni najmanje dileme, da bi samo dva minuta kasnije Ognjen Ožegović mogao je da duplira vođstvo, ali se istakao golman gostiju Vuk Radović i izbacio loptu u korner.

11' GOOOOOL – Prvu potencijalnu priliku za vođstvo propustio je Sejduba Suma, pošto je veoma loše izveo prekid, ali se ispravio već početkom jedanaestog minuta.

Sjajno su crno-beli sproveli uigranu akciju iz kornera u delo, Suma je na kraju poslao loptu po zemlji na šest, sedam metara, a Danilo Pantić je od stativu smestio u mrežu – 1:0.

6' – Uvodnih nekoliko minuta proteklo je u laganom ritmu obe strane, s tim da su crno-beli, očekivano, bili ekipa koja je držala loptu u svojim nogama.

1' – Italijanski arbitar dao je znak za početak susreta pred oko 5.000 gledalaca, a sa centra je prvi krenuo Partizan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

147 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: