Kokoškov za B92: "Zadovoljstvo je raditi za reprezentaciju"

Izvor: Goran Dokiæ

Utorak, 11.05.2004.

22:26

Default images

Od dopisnika B92 iz Detroita Gorana Dokića

Pomoćni trener Detroit Pistonsa Igor Kokoškov učestvuje u veoma zanimljivoj seriji polufinala Istočne konferencije protiv Nju Džersi Netsa. Posle dva meča Pistonsi su stekli prednost od 2:0 i zadovoljno su krenuli u Garden State.

Serija sa Netsima je teška, ali nema lakih utakmica na ovom nivou. Svaka utakmica u plejo fu je rat (osmeh). Nama ja najbitnije da zadržimo prednost domaćeg terena. Svaku utakmicu igramo da dobijemo i mislim da će jedna pobeda u Nju Džersiju biti veliki uspeh. To bi omogućilo da završimo seriju pred svojom publikom. Dodao bih da sam posebno ponosan zbog načina na koji smo dobili drugi meč u seriji, sjajnom igrom u drugom poluvremenu”.

Kokoškov je zvanično postavljen za pomoćnika Željka Obradovića tokom Olimpijade u Atini. Mladi trener ističe da je pravo zadovoljstvo raditi za “plave”.

Moji utisci se ne menjaju. Zaista sam prezadovoljan  i veoma mi je drago što ću biti u stručnom štabu naše reprezentacije.  Sve svoje znanje i iskustvo ću staviti u funkciju Željka Obradovića i reprezentacije. Moj posao je ovde, dok je reprezentacija zadovoljstvo. Sa obzirom na to, biću rasterećen. Očekivanja od nas su velika. Znam kako funkcionišu naši mediji i šta se sve od nas očekuje. Biće mnogo posla. Čak mogu reći da sam malo i uplašen koliko posla ima i koliko malo vremena ima. Međutim, siguran sam da ćemo sastaviti ekipu od igrača koji su spremni i motivisani da igraju za državni tim”.

Nova baza naše nacionalne selekcije biće Zlatibor. Kokoškov veruje da će ova planina ponuditi odlične uslove za pripreme “plavih”.

Ja sam samo informisan o planu reprezentacije za leto. Nisam učestvovao u odluci, ali sam siguran da ako postoje dobri i kvalitetni uslovi za rad reprezentacije, onda je Zlatibor dobra solucija. Ima dosta igrača koji dugo nisu bili u Srbiji, i mislim da je ideja bila da što više vremena provedemo u našoj zemlji. Sigurno je da su svi oni željni kuće i bice sjajno raditi na Zlatiboru”.

Američki tim će, po svemu sudeći, biti dosta oslabljen. Iako je prošle jeseni, posle debakla u Indianapolisu, najavljivana kaznena ekspedicija, sastavljena od All Star imena, veliki broj zvezda najavio je otkaze ili već odustao od nastupa u Atini. Kokoškov smatra da će SAD u svakom slučaju imati veoma jak tim na Olimpijadi.

Te odluke su idividualne, ali bez obzira na sve, Amerika će doći sa jednom veoma dobrom ekipom u Atinu. Ja ponovo podvlačim, da će u Atini biti mnogo veoma jakih ekipa i zato, ako se sastanemo sa Amerikom u finalu, biće to već veliki uspeh, posto treba preći mnogo prepreka do vrha. Mislim da ipak postoje mnoga izgovori americkih igraca, a mozda je u pitanju nemotivisanost”.

U Atini će se na klupi američke reprezentacije nalaziti glavni trener Detroit Pistonsa Leri Braun. To praktično znači da u finalu može da dođe do direktnog okršaja šefa i zamenika tima iz grada motora.

Generalni stav Detroit Pistonsa je da je njihova čast da još jedan od njihovih trenera bude u stručnom štabu neke selekcije na Olimpijadi. Trener Braun je mnogo godina u košarci i pravi je džentlmen. On mi je čestitao na mojoj novoj poziciji i poželeo mi mnogo uspeha. Meni bez sumnje prija podrška koju mi pruža klub i trener Leri Braun, i moj cilj je da, pored svoje zemlje, na turniru u Atini reprezentujem i Detroit Pistonse”.

Igor Kokoškov i Pistonsi vode rezultatom 2:1 u seriji protiv Netsa, a četrvti meč igra se u noći između utorka i srede.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: