FOTO: Šaćiri na Srbiju u kopačkama sa zastavom tzv. države Kosovo

Reprezentativac Švajcarske Đerdan Šaćiri objavio je na Instagramu fotografiju kopački u kojima će nastupati na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

Izvor:

Petak, 25.05.2018.

18:29

FOTO: Šaćiri na Srbiju u kopačkama sa zastavom tzv. države Kosovo
Thinkstock

Na belim kopačkama kompanije 'Najki' dominiraju zastave reprezentacije za koju nastupa, ali i takozvane i samoproglašene države Kosovo.

Šaćiri je rođen u Gnjilanu na Kosovu i Metohiji, često objavljuje radikalne i neprikladne fotografije ili statove u vezi sa ovom temom, a njegov rođeni brat Erdin Šaćiri nastupa upravo za Kosovo*.

Još nekolicina fudbalera rođena u našoj zemlji nastupa za Švajcarsku, dok imamo situaciju da rođena braća Granit i Tauljant Džaka nastupaju za Švajcarsku, odnosno Albaniju.

Švajcarska će na Mundijalu nastupati u grupi zajedno sa selekcijom Srbije, kao i reprezentacijama Kostarike i Brazila, a ostaje da se vidi da li će Svetska fudbalska federacija (FIFA) još jednom ostati imuna na očigledno mešanje politike i sporta, nešto protiv čega se 'izričito' bori.

Opet, i FIFA i Evropska fudbalska unija (UEFA) primile su tzv Kosovo u članstvo.

Srbija i Švajcarska sastaće se 22. juna od 20 časova u Kalinjingradu.

🔥😱😍👌🏻❤️

A post shared by XS (@shaqirixherdan) on

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

300 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: