Đukić: U ovoj prokletoj Srbiji morate da budete "ušemljeni"

Trener Partizana Miroslav Đukić "otvorio je dušu" nakon osvajanja Kupa Srbije na kraju turbulentne sezone.

Izvor: B92

Petak, 25.05.2018.

13:01

Đukić: U ovoj prokletoj Srbiji morate da budete
Foto: StarSport

Crno-beli su odbranili taj trofej, igrali posle 12 godina nokaut fazu u Evropi, ali nisu odbranili titulu, zbog čega je Đukić tokom sezone konstantno bio na udaru navijača i medija.

"Verovao sam u sebe i svoj rad i došao sam, jer smatram da možemo da napravimo dobre stvari, Partizan koji će na duge staze raditi dobro, da ćemo oformiti igru, stil, način i to uspeti da radimo na duge staze. Bilo je tu padanja, dizanja, u tome menjamo figure ko može da nam dâ tu igru, ko ne može i to je sasvim normalan proces. Da li ću ja nastaviti taj proces ne zavisi od mene, ali se ne plašim. I dalje imam tu viziju i pričam "mi smo Partizan". Bila je ovo vrhunska sezona, u kojoj si na dva fronta bio uspešan", rekao je Đukić za TV Partizan.

Đukić je istakao da nikad nije želeo da krivi druge za probleme dok se borio sa mnogim preprekama i pritiscima. "Od čega klub da živi? Od novca UEFA ili od igrača. Nemamo ovde sponzore, televizije da nam daju milione, već moramo da pravimo igrače, a ove godine smo lansirali trojicu igrača Đerleka, Markovića i Cucina. Ne tražim krivce ni u Ilievu, ni u Vučeliću, ni u Vazuri, već pokušavam da popravim sve što bolje mogu i da igramo kako Partizan nalaže. Najviše nas je održao pošten odnos, nije nas interesovalo ni ko je Suma, ni Toške, ni Mare, već je igrao ko je bio najbolji. Igrači su to shvatili. Ko je najviše davao za ekipu taj je igrao i onda su davali sve od sebe da uđu u "11". U jednom momentu je igrao Mileta, u drugom je Antonov video šansu. Pantiću nismo ništa poklonili, iskoristio je šansu, priliku, orijentisali smo ga i on je počeo da daje vrhunske rezultate. Nije bilo privilegovanih, a sa mnogo strana smo bili razbijeni".

Trener Partizana je, kako je rekao posle pobede u Surdulici, od trećeg kola morao da sluša "Đukiću, odlazi!".

"U ovoj prokletoj Srbiji morate da budete "ušemljeni". Đukić ne pripada nikome. Dve godine sam u Partizanu i dve godine sam kritikovan. U dve godine niko nije pohvalio Đukića. I kad se igrao najlepši fudbal niko nije skandirao "Đukiću, majstore", niti se to protezalo po novinama. Nije ni sad. Svoj sam čovek, ostvaren sam i radim svoj posao. Nisam ovde došao ni da ubedim Vučelića da sam za Partizan. Nisam njegov prijatelj, već sam vojnik Partizana i za Partizan sve radim. Ako treba, uhvatiću igrača za gušu da se bori".

Iz čega je crpeo snagu u teškim trenucima?

"Moja snaga je onaj Teleoptik, kad vidim da je onom portiru na vratima teško kada smo izgubili i da sa mnom to proživljava. Kada Nada kuvarica hoće da plače što po novinama izlazi to da hoće da me teraju. Kada vidiš te obične ljude, onoga što sređuje teren i što mu je žao što je takva situacija, što nemamo podršku. Živim za ljude iz obezbeđenja koji kažu "Đuka uz tebe smo, želimo ti sve najbolje". Za te ljude živim, za njihovu sreću".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

90 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: