Kup je Partizanov – preokret crno-belih za prvi Đukićev trofej!

Fudbaleri Partizana pobedili su Mladost iz Lučana 2:1 (1:1), posle preokreta u Surdulici i osvojili Kup Srbije.

Izvor: A. Kovaèeviæ

Sreda, 23.05.2018.

17:30

Kup je Partizanov – preokret crno-belih za prvi Đukićev trofej!
Foto: FK Partizan

Crno-beli su tako drugu sezonu u nizu odbranili trofej, prvi put u klupskoj istoriji su tri puta u nizu osvajali takmičenje, a ova titula im je ukupno 15.

Mladost je neočekivano povela na stadionu Radnika golom veterana Janka Tumbasevića u 21. minutu, da bi samo deset minuta kasnije izjednačio Marko Janković sjajnim golom iz slobodnog udarca.

Taj potez je prelomio tok meča jer su crno-beli u nastavku potpuno dominirali terenom i na kraju preokrenuli pola sata pre kraja.

Pobedonosni gol za spas sezone kluba iz Humske postigao je Saša Zdjelar, nakon sjajnog proigravanja od strane Marka Jetvovića posle kornera.

"Svakako uspešna sezona, normalno je da ima padova i uspona. Najdraži mi je zbog igrača, znam koliko su se oni mučili i koliko su želje imali. Ovo je ekipa kojoj ne mogu ništa da zamerim, vrhunska sezona je završena i čestitam igračima", rekao je Đukić posle prvog trofeja koji je osvojio u trenerskoj karijeri.
Foto: FK Partizan
Crno-beli su do trećeg uzastopnog trofeja Kupa stigli kao najefikasniji tim takmičenja sa 14 pogodaka, a pred Mladosti eliminisali su Rtanj (3:0), Rad (3:0), Javor (2:0) i Čukarički (2:4, 2:0).

Partizan je i treći put ove sezone savladao Mladost u međusobnim susretima, nakon 3:0 u Humskoj, a potom 2:1 u Lučanima sredinom februara u Superligi.

"Na kraju je bilo uspona i padova, to je normalno, ali trudili smo se maksimalno. Drago mi je što smo osvojili Kup, krivo mi je što nismo sačuvali titulu. Ali, bože moj, bitno je da osvajamo trofeje", rekao je Nemanja Miletić.

Nažalost, meč u Surdulici je imao ružnu, mada očekivanu "najavu", dve od tri suprotstavljene frakcije navijača Partizana potukle su se na auto-putu u blizini Niša.

Trofej i medalje za pobednike ispred FSS uručili su Nenad Bjeković, Savo Milošević i Novica Tončev.

Fudbaleri Partizana idu na letnju pauzu do 9. juna, kada ih očekuju dvodnevna testiranja, a okupljanje ekipe za početak nove sezone zakazano je za 11.

Tok meča:

Foto: FK Partizan
90+6 Druga izmena u Partizanu, Jankovića menja Zoran Tošić. Kraj meča, crno-beli su odbranili Kup!

90+5' "Zaledili" su se navijači Partizana, sjajna šansa za Mladost u trećem minutu nadonade, malo je nedostajalo da Trifunović zakači loptu na nekoliko metara od Stojkovićevog gola.

90' Tri minunta nadoknade vremena, ali će se igrati nekoliko minuta više jer je u drugom Pejović dobio crveni karton, a navijači Partizana zasuli teren rolnama papira.

89' Opet Đerlek preti Rosiću, dobio je loptu na levoj strani kaznenog prostora, nameštao se nekoliko sekundi na kraju poslao loptu pored stative.

88' Partizan kontroliše igru u završnici meča, fudbaleri Mladosti ne uspevaju da se približe ni protivničkoj polovini terena, a kamoli da ugroze Stojkovića u nastojanju da izbore produžetke.
Foto: StarSport
85' Nova opasnost po gol Mladosti, ovaj put u šansi je bio Đerlek nakon odličnog proigravanja iz sredinem ali Rosić opet na vreme istrčava i brani šut po zemlji.

82' Odličan potez Pantića, ali Rosić uz manje probleme uspeva da pokupi loptu ispred svog peterca i spreči opasnost.

78' Prva izmena u Partizanu, Đukić osvežava svoj napad, umesto iscrpljenog Ivanovića ulazi mladi Đerlek. Ubrzo menja i Milovanović, umesto Dimića ulazi Golubović.

75' Ivanović je imao dosta prostora ispred kaznenog prostora Mladosti, stigao je da se "lepo" namesti za šut sa ivice šesnaesterca, ali ga je Bogdan Milošević izblokirao.

69' Opasan prodor Miloševića po levoj strani, šutirao je po zemlji u bliži ugaor, ali Stojković odlično reaguje.
Foto: FK Partizan
62' GOOOOOL! Preokret Partizana u Surdulici na 2:1

Posle centaršuta Jankovića iz kornera, Jevtović je odigrao na prvoj stativi prebacivši loptu na drugu, gde je sam bio Saša Zdjelar kojem nije bilo teško da zatrese mrežu.

61' Odlična šansa za Partizan, štoper Miletić je u pokušaju da sa leve strane uputi centaršut u peterac nehotice šutirao pod prečku, ali Rosić je bio oprezan pa izbacuje loptu u korner.

58' Konačno jedan šut igrača Partizana u okvir gola, ali Rosić sigurno interveniše posle udarca Zdjelara sa oko 20 metara. U međuvremenu, četvrta javna opomena za igrače Mladosti, "požuteo" je i Radivojević. 57' Milovanović konačno uvodi klasičnog napadača, Radivojevića menja iskusni Miloš Trifunović.

56' Inicijativa Partizana, ali osim jednog pokušaja Antonova sa distance, crno-beli ne uspevaju konkretno da zaprete golu Mladosti.
50' Opasan kontranapad Mladosti, Milošević je prošao po desnoj strani i poslao odličan centaršut u peterac, Dimić je najvše skočio pored štopera Partizana, ali ne uspeva da šutira na gol.

47' Treći žuti karton za fudbalere iz Lučana, Vujović je kaznio i štopera Mladosti Ivana Miloševića.

46' Odmah šansa za Partizan na startu drugog poluvremena, Jevtović je šutirao snažno sa 18 metara, ali fenomenalna odbrana golmana Mladosti Rosića.
Foto: StarSport
45' Kraj prvog poluvremena bez nadoknade. Mladost je povela u 21, Partizan izjednačio u 31. minutu u Surdulici.

39' Dobra kombinacija Jankovića i Tavambe, koji šutira sa oko 18 metara, ali za malo pored stative.

36' Partizan opet uspostavlja inicijativu nakon vođstva, pritiska zadnju liniju Mladosti.

33' Novi žuti karton za igrače Mladosti, opomenut je bek Bogdan Milošević, asistent kod vodećeg gola.
Foto: StarSport
31' GOOOOOL! Partizan je izjednačio na 1:1!

Crno-beli su poravnali rezultat pogotkom iz slobodnog udarca. Marko Janković je sjajno "zavrnuo" loptu sa oko 25 metara i poslao je u desne rašlje pored nemoćnog Rosića.

27' Partizan opet preti udarcem sa distance, ovaj put se okušao Ivanović, ali i on šalje loptu pored gola.

25' Prva javna opomena na meču, sudija Majo Vujović je tolerisao nekoliko oštrih startova igrača Mladosti, ali nije mogao da ignoriše neopreznu igru Jovanovića.

* Peti gol Tumbasevića u Kupu, a 13. za Mladost koja je tako postala najefikasnija ekipa u takmičenju. Partizan je do sada dao 12. 21' GOOOOOL! Mladost vodi protiv Partizana 1:0!

Odlična kombinacija Jovanovića i Miloševića na desnoj strani kaznenog prostora Partizana, bek Lučanaca ubacuje loptu na prvu stativu, Jevtović uklizava i podiže fudbal na petercu, gde se našao veteran Janko Tumbasević koji glavom trese mrežu iza nemoćnog Stojkovića.

20' Hrabra igra Mladosti, ne plaše se Lučanci crno-belih, Pejović opasno preti sa distance, dobro šutira, ali za malo pored Stojkovićevog gola.

18' Faul za Partizan u zoni šuta, iskosa sa leve strane sa oko 25 metara, ali Pantić šalje loptu daleko od gola.

16' Jevtović se izborio za šut sa distance, precizno je gađao, ali nedovoljno snažno da bi savladao opreznog Rosića. * Trubači iz Lučana podižu atmosferu u Surdulici, motivisali su navijače Mladosti koji su postali glasniji od "grobara"

12' Iznenada se Dimić našao u dobroj poziciji u kaznenom prostoru Partizana, "oterao" ga je štoper crno-belih, ali Mladost nastavlja akciju ispred gola branioca trofeja, da bi na kraju Antonov izblokirao opasan šut Jovanovića sa desne strane.

10' Inicijativa Partizana, novi korner i centaršut Antonova posle kombinacije po levoj strani, Marković uspeva da šutira na drugoj stativi, ali neprecizno.

5' Prvi put preti Partizan, takođe iz prekida, Janković je poslao oštar centaršut iz slobodnog udarca, ali crno-beli dobijaju samo korner nakon koga Antonov šutira preko gola sa oko 20 metara.

1' Faul za Mladost u zoni šuta, ali loša kombinacija izgrača iz Lučana iz prekida.
Foto: StarSport
19:00 Utakmica je počela. Ako ne bude pobednika posle 90 minuta, igraće se produžeci (2x15 minuta), a ukoliko ni tada ne bude rešen meč, odlučiće ga penali.

18:45 Trener Mladosti Nenad Milovanović se odlučio za nešto zatvoreniju formaciju bez klasičnog napadača, najistureniji igrač biće Radivojević, koji je po prirodi vezni fudbaler.

18:30 Trener Partizana Miroslav Đukić ostavio je na klupi za rezerve jednog od svojih najboljih igrača Zorana Tošića. Ispred "veznog" kvarteta Jevtović-Zdjelar-Pantić-Janković navalu će predvoditi Ivanović i Tavamba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

181 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: