Srbi u Evropi: Lučić i Jović vuku Bajernovu mašinu

Kako se sezona u Nemačkoj bliži kraju, Vladimir Lučić i Stefan Jović igraju sve bolje. Lučić više ne misli na povrede, a Jović već nekoliko nedelja nosi i epitet poentera.

Izvor: M.Ljubisavljeviæ

Utorak, 08.05.2018.

18:42

Srbi u Evropi: Lučić i Jović vuku Bajernovu mašinu
StarSport

U nedelji za nama srpski igrači nisu briljirali po Evropi. Lige se završavaju, noge su sve teže, ponegde počinju i plej-ofovi pa se snaga štedi za ono najbitnije.

Dok su preostali evroligaši već glavom u Beogradu od 18. do 20. maja, neki od njih poput Fenerbahčea ne „zapostavljaju“ svoje obaveze ni u nacionalnim prvenstvima.

Fener je pobedio Tofaš 98:78, a Marko Gudurić se tokom 19 minuta na parketu nije fokusirao na poentiranje. Pet šuteva i četiri promašaja, ne ide i ok, nema potrebe forsirati kada je tu raspoloženi Duveriolu da sa poludistance i na obruču pogodi praktično sve što treba.

Gudurić je Tofašu ubacio šest poena, a bio je drugi asistent ekipe sa pet dodavanja. Željko Obradović je protiv Bešiktaša potom izveo nešto izmenjen sastav i čini se da Kalinića i Gudurića čuva baš za F4 Evrolige pošto je Gudurić protiv Baskonije pokazao da ume da igra velike utakmice, baš kao i Kalinić.

Njihovi saigrači su ih odmenili protiv Bešiktaša pa je u novoj laganoj pobedi žuto-crnih 83:60 najbolji bio Muhamed Ali.

Možda je Nikolu Jankovića u Turskoj dobra individualna partija mogla da raduje, ali svakako nije poraz njegove Sakarije od Karšijake 88:80.

Janković je za nešto manje od pola sata na parketu odigrao solidno sa 13 poena i deset skokova i poslednjih nedelja je redovno dvocifren ili skakački ili košgeteski.
StarSport
Nikola Radičević je sa Gran Kanarijom tokom prošle nedelje ugostio Unikahu Nemanje Nedovića i Dragana Milosavljevića.

Ni jedna ni druga uzdanica Unikahe nisu odigrale kao što znaju. Nedović je pogodio trećinu svojih šuteva za dvadesetak minuta i postigao osam poena u teškom porazu ekipe iz Malage 76:55.

Milosavljević je ubacio dva poena, ali se ni Gagi nije ’pretrgao’ šutirajući na koš. Pogodio je jednom iz pet pokušaja, a Unikaha nije uspela da prestigne Gran Kanariju u direktnom duelu za peto mesto.

Goran Huskić je u dresu San Pablo Burgosa Dilanu Enisu i Milku Bjelici dao 10 poena uz pet skokova i tri asistencije, a njegov Burgos je bio bolji od Saragose 96:88.

Bilbao Dejana Todorovića je poražen od Obradoira, a srpski košarkaš nikako da se vrati u formu sa početka sezone kada je „sipao“ po 15, 20 koševa.

Bilbao je pretposlednji u Endesi, a Todorović je ubacio svega osam poena. Marko Simonović ima stabilnu minutažu u Zenitu, a Aleksa Avramović i Milenko Tepić igraju dobro u Italiji.

Avramović je Kremoni ubacio 17 poena, a Tepić Ređo Emiliji deset. I Aleksin Vareze i Milenkov Brindizi su pobeđivali svoje protivnike.
StarSport
Dobre vesti dolaze iz Nemačke gde nije novost da Bajern iz Minhena igra dobro. Bavarci to rade tokom čitave ove sezone i nastavili su posle teško razumljive smene trenera Saše Đorđevića.

Posebno se ističu Stefan Jović i Vladimir Lučić. Nekadašnji plejmejker Crvene zvezde već zna kako Radonjić razmišlja i to mu olakšava posao, ali je malo ko očekivao da će Jović u finišu sezone posterizovati igrače, šutirati (i pogađati) trojke i nositi i ulogu poentera.

Upravo to je uradio protiv Frankfurta u meču u kom je bio blizu dabl-dabla sa 16 poena i devet asistencija.

Od tri šutnute trojke, Jović je pogodio sve tri i nadomestio četiri spoljna promašaja Vladimira Lučića.

Lučića trojke nisu išle, ali je bio pouzdan unutar linije 6.75 pa je do kraja protiv Fraport Skajlajnersa sakupio 21 poen uz 8/15 iz igre.

Bajern i dalje drži prvo mesto u Nemačkoj ispred Albe za koju je Stefan Peno imao sedam poena i pet asistencija u demoliranju Oldenburga 114:88.

Luka Mitrović igra uglavnom ’hladno’, jer tek povremeno krilni centar i bivši kapiten Zvezde pokaže delić svoje igre na niskom postu, a povreda kolena kao da je na oporavak poslala jednog, a vratila sasvim drugog igrača.

Mitrović je za četvrtoplasirani Bamberg upisao četiri poena i tri skoka protiv Telekom Bona u pobedi 87:74.
StarSport
Neki od kandidata za nacionalni dres Srbije igraju i u Superligi u kojoj je već bilo nekoliko iznenađenja.

Jedno od njih je rezultiralo odlaskom Dušana Alimpijevića sa mesta trenera Crvene zvezde u ponedeljak, a Zvezda je poražena od oslabljene Mege koju je deklasirala na startu Superlige.

Poslednjih nedelja je bilo evidentno da u igri Zvezde mnogo toga ne štima, ali Nikola Jovanović definitivno nije bio jedan od tih činilaca.

Jovanović je protiv Mege dobio deset minuta, pa je imao tri poena, ali je kolo pre toga protiv Mladosti imao 13, koliko i Branko Lazić.

Iako u Partizanu u poenima, asistencijama i indeksu apsolutno dominira Najdžel Vilijams-Gos, Đorđe Gagić je dominirao pod košem FMP sa 25 poena u porazu Partiana 87:82.

Vanja Marinković je za pola sata tog meča ubacio devet koševa, a Boriša Simanić se u Superligi oslobodio pa je posle 16 poena Metalcu, protiv Partizana dao 14 poena.

Ilija Đoković pokušava da nađe formu u kojoj je bio pre povrede, a do kraja takmičenja u Superligi nije ostalo još mnogo vremena. Sada je bar za nijansu neizvesnije nego ranije ko će biti šampion države.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: