Melo: Tander nije imao plan za mene, sve sam žrtvovao

Karmelo Entoni, jedan od najboljih ofanzivnih igrača u istoriji NBA, imao je najlošiju sezonu u karijeri od kako je 2003. došao u ligu.

Izvor: B92

Nedelja, 29.04.2018.

18:20

Melo: Tander nije imao plan za mene, sve sam žrtvovao
Photo by Thearon W. Henderson/Getty Images

Entoni, koji je prvi put u životu beležio manje od 20 poena po meču, pred početak sezone trejdovan je u Oklahoma Siti, gde je sa Raselom Vestbrukom i Polom Džordžom oformio "veliku trojku".

Ta "velika trojka" nije na dobro izašla, pošto je Tander u prvoj rundi plej-ofa eliminisan od Jute Džez sa 4:2 u seriji.

Entoni je na završnom danu za medije rekao kako neće žrtvovati mesto startera i preći na klupu.

"Ne želim da žrtvujem mesto startera. To se ne dovodi u pitanje... Mislim da svi znaju da sam žrtvovao gotovo sve – porodicu, došao sam ovde sâm. Žrtvovao sam moju igru zbog tima i bio sam spreman da sve uradim kako bi ovo funkcionisalo", rekao je Entoni. Popularni Melo ove takmičarske godine prosečno beležio je 16,2 poena, dok je u plej-ofu bio na 11,8 poena i 5,7 skokova.

"Mislim da sam bio igrač kakvog su želeli da budem tokom cele sezone. Nije bilo nikakvog plana, sve je samo bačeno... Nije bilo ni plana za mene, da budem deo ovog sistema i kakav bi igrač trebalo da budem...", kazao je Melo.

Entoni, koji je deset puta učestvovao na Ol-star meču, do ove sezone svaki put prosečno beležio je preko 20 poena, nešto što je u karijeri uradio samo Majkl Džordan, a i dalje radi Lebron Džejms.

Podredio se ekipi, ali jednostavno nije uspeo da pronađe formu i pravu ulogu u timu. Melo ima ugovor za narednu sezonu vredan 28 miliona dolara, ali ima mogućnost da izađe iz ugovora i da na leto potpiše novi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: