Reptorsi otpustili trenera

Izvor: B92

Subota, 17.04.2004.

10:09

Default images

Uprava košarkaške NBA ekipe Toronto Reptors otpustila je u petak trenera Kevina O'Nila, dan nakon što je kritikovao upravu da nije posvećena pobedama. Početkom meseca Toronto je otpustio i generalnog menadžera Glena Granvalda, a vršilac dužnosti GM-a Džek MekKloski saopštio je da je uprava nezadovoljna rezultatima kluba.

Tim je ove godine znatno podbacio u odnosu na naša očekivanja. Iako smatramo da krivica za loše rezultate ne leži isključivo na O’Nilu i njegovim asistentima, morali smo da obavimo promenu, kako bismo sledećem GM-u omogućili adekvatne uslove za rad i postizanje željenih rezultata”.

MekKloski je najavio velike ambicije Reptorsa u budućnosti, veće od dosadašnjih.

 “Smatram da Reptorsi imaju sve uslove da konkurišu za titulu šampiona NBA. Imamo jezgro talentovanih igrača, posvećene vlasnike, fenomenalne navijače, koji bodre tim, bilo da gubi ili dobija, i sjajnu halu u sjajnom gradu. Dobili smo nekoliko dobrih ponuda za poziciju generalnog menadžera i verujem da je pred Reptorsima svetla budućnost”.

Uprava kluba otpustila je i četvoricu pomoćnih trenera. Toronto je ove sezone imao učinak od 33 pobede i 49 poraza i drugu godinu zaredom nije uspeo da uđe u plej-of. O’Nil je u Kanadu došao u junu 2003, a pre posla u Reptorsima bio je asistent u ekipama Njujorka i Detroita. Potpisao je dvogodišnji ugovor, prvi na mestu glavnog trenra nekog NBA kluba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

13 h

Podeli: