Čukarički vidi finale Kupa – 4:2 protiv Partizana!

Fudbaleri Čukaričkog pobedili su Partizan sa 4:2 u prvoj utakmici polufinala Kupa Srbije odigranoj na Banovom brdu.

Izvor: B92

Sreda, 18.04.2018.

18:25

Čukarički vidi finale Kupa – 4:2 protiv Partizana!
Starsportphoto

Čuka je stigla do prednosti pred revanš zahvaljujući dvostrukom strelcu Petru Bojiću, ali i katastrofalnoj grešci rivala koji im je omogućio veliki višak u poslednjim trenucima utakmice.

Činilo se da će utakmica biti završena rezultatom 3:2, kada je Ognjen Mudrinski kaznio veliku grešku Slobodana Uroševića i lošu komunikaciju sa golmanom Markom Jovičićem, pa će branilac trofeja imati izuzetno težak zadatak 9. maja kada je zakazan revanš u Humskoj.

Jovičić je inače morao da stane među stative jer se prvi golman Vladimir Stojković, koji je bio predviđen da brani, povredio na zagrevanju.

Utakmica nije pošteno ni počela, a domaćin je poveo preko Petra Bojića – napadač Čukaričkog je prihvatio dubinsku loptu, pobegao čuvarima i posle slaloma ubacio loptu u mrežu.
Starsportphoto
Takav start nam je omogućio odličan ritam tokom čitavog poluvremena jer je Partizan morao da krene mnogo ofanzivnije. Tavamba i Ožegović su promašili velike prilike, pre nego što su ‘crno-beli’ do izjednačenja došli u 20. minutu.

Danilo Pantić je odlično izveo korner, a Radić smestio loptu u sopstvenu mrežu.

Tada je počeo još jači pritisak ekipe Miroslava Đukića, najbliži pogotku bio je Armin Đerlek, da bi u finišu prvog dela usledio novi šok i drugo vođstvo ‘Brđana’.

Kontranapad je poveo Bogosavac, doturio je loptu do Belakovića koji je idealno centrirao na drugu stativu gde je Kajević bio usamljen i prosledio je u donji levi ugao. Činilo se da će se tim rezultatom otići na odmor, ali tako nije mislio Pantić, jedan od najboljih pojedinaca utakmice.

U 44. minutu je kreirao pravu bravuru, proturio loptu kroz noge čuvaru, a onda sa 13-14 metara zakucao loptu pod prečku i doneo 2:2 pred odlazak na odmor. Očekivano, drugo poluvreme je bilo mnogo nesadržajnije od prvog, ali je počelo novim golom Čukaričkog, opet ni iz čega. Procurilo je po levoj strani, Pelaković je pretrčao Vulićevića i vratio povratnu do Bojića, a ovaj majstorski pogodio donji desni ugao za treće vođstvo domaćina.

Pet minuta kasnije drugi veliki promašaj imao Ožegović, potom i treći, posle čega su izabranici Nenada Lalatovića uspeli da smire ritam, pa je Partizan pripretio tek u finišu.

Golman Belić je sprečio Tošića Ivanovića da izjednače, Čuka se odbranila i onda potpuno šokirala Đukićev tim u poslednjim trenucima. Želeći da izvede faul, Urošević je kratko dotakao loptu misleći da će na nju krenuti golman Jovičić. Prihvatio je jedan igrač u belom dresu, doturio do Mudrinskog koji potvrđuje veliku pobedu.

U drugom polufinalu sastaju se Mačva – Mladost, a prvi duel završen je nerešeno 1:1.

Tok meča:

Starsportphoto
90+3! Kraj utakmice – Čukarički je pobedio 4:2 i ima veliku prednost pred revanš sa Partizanom!

90+1’ Goooool – Čukarički dolazi do pobede od 4:2! Ogromnu grešku napravio je Urošević! Želeći da izvede faul, Urošević je kratko dotakao loptu misleći da će na nju krenuti golman Jovičić. Prihvatio je jedan igrač u belom dresu, doturio do Mudrinskog koji potvrđuje veliku pobedu. 90’ Najveća šansa za Partizan u drugom delu! Ivanović je zigrao Kopitovića, izašao sam pred Belića, ali je golman Čukaričkog "zatvorio" ugao.

86’ Izuzetan udarac ‘Bambija’! Odlično je povremeni reprezentativac gađao iz slobodnog udarca, lopta je išla pod preču, ali se Belić bacio i odbranio gol.

81’ Odličan udarac Pantića! Probao je vezista ‘crno-belih’ sa dvadesetak metara levom nogom, gađao je suprotni ugao i bio zamalo neprecizan.

75’ Izlazi dvostruki strelac – Luka Stojanović je na terenu umesto Petra Bojića.

74’ Šut Zdjelara, lopta je nezgodno odskočila ispred Belića koji uspeva da je savlada.
Starsportphoto
73’ Zamalo šansa za Čuku – Bogosavac je povukao brzi kontranapad, odložio nadesno do Kajevića koji je želeo da proigra saigrača u petercu, ali je lopta završila kod golmana Partizana.

71’ Đukić vrlo brzo pravi drugu izmenu – Ivanović ulazi umesto Ožegovića.

66’ Marko Janković menja Đerleka.

65’ Treća prilika za Ožegovića! Dobra akcija Partizana, Pantić je na kraju odložio loptu do Ožegovića na desnoj strani. On je šutirao u suprotni ugao, daleko pored stative.

60’ Drugi veliki promašaj Ožegovića! Idealno je Tošić centrirao iz skraćenog prekida na drugu stativu, napadač Partizana pobegao Drinčiću, ali sa dva-tri metra nije uspeo da je sprovede u mrežu. 55’ Gooool – Čukarički treći put vodi! Ponovo je ni iz čega domaći sastav došao do mreže Partizana. Opet je procurilo po levoj strani, Pelaković je pretrčao Vulićevića iv ratio povratnu do Bojića, a ovaj majstorski pogodio donji desni ugao – 3:2.

52’ Pokušao je Ožegović da spusti loptu glavom do Đerleka, ali je golman Belić bio brži i uhvatio je pre prilike za gol.

50’ Zdjelar pokušava sa distance, lopta odlazi daleko preko prečke.

46’ Počelo je drugo poluvreme. 45’ Kraj "ludog" poluvremena na Brdu, trenutni rezultat je 2:2.

44’ Gooool – Partizan ekspresno vraća egal! Izuzetna bravura Danila Pantića koji je zaslužio da postigne gol nakon odličnog poluvremena. Krenuo je sa leve strane, proturio loptu kroz noge Dociću, a onda sa nekih 14-15 metara zakucao loptu pod prečku – 2:2. 40’ Gooool – šok za Partizan, Čukarički ponovo vodi! Posle perioda od 20 minuta konstantnih napada gostiju, usledio je brzi kontranapad koji je poveo Bogosavac. Doturio je loptu do Belakovića koji je idealno centrirao na drugu stativu gde je Kajević bio usamljen i prosledio je u donji levi ugao – 2:1.

37’ Fantastičan potez Armina Đerleka – Tošić je opet doturio loptu do Partizanovog tinejdžera, ovaj se prijemom petom oslobodio čuvara, a onda šutirao u donji levi ugao. Ipak, golman Belić je odlično intervenisao i spasao svoj tim.

34’ Fantastična lopta Tošića u prostor, ali je Drinčić zaustavio Đerleka pre nego što je ovaj uspeo da uputi udarac ka golu.

32’ Opao je ritam na Banovom brdu – Partizan ima inicijativu, ali posle serije šansi na startu, nema više uzbuđenja.

28’ Tošić pokušava da se probije kroz gužvu u šesnaestercu, bez velikog uspeha.

23’ Novi dobar centaršut Čukaričkog sa leve strane, Đurić kasni na drugoj stativi. 20’ Goooool – Partizan dolazi do izjednačenja! Ko zna koji dobar centaršut Pantića pao je u srce peterca, tamo je bio Marković, a u želji da ga zaustavi, Radić je butinom poslao loptu u sopstvenu mrežu – 1:1.

20’ Nova prilika za ‘crno-bele’! Pantić ubacuje iz skraćenog kornera, neko je zahvatio loptu, ali je Belić uspeo da odbrani i Partizan je u nastavku dobio korner.

18’ Odličan šut Tavambe! Korpulentni napadač se dobro okrenuo na ivici kaznenog prostora, gađao suprotni ugao, ali je lopta otišla zamalo preko gola.

16’ Mudrinski šutira sa dvadesetak metara, daleko iznad prečke.
Starsportphoto
11’ Neverovatan promašaj Ožegovića! Gotovo preslikana situacija kao pre 60 sekundi. Pantić je iz ugla u glavu pogodio nekadašnjeg napadača Čuke, ali on nije dobro zahvatio loptu sa šest metara.

10’ Tavamba promašio izjednačenje! Pantić centrira iz kornera, Kamerunac najviši na prvoj stativi, ali njegov udarac završava pored gola.

7’ Velika šansa za Mudrinskog! Asmir Kajević idealno je sa levog boka centrirao na drugu stativu, tamo je loptu zahvatio napadač Čukaričkog, ali nije bio precizan. Ostalo je nejasno da li je pomoćni sudija podigao zastavicu.

2’ Goooool – Čukarički vodi od drugog minuta! Utakmica nije ni počela pošteno, a domaćin je stigao do prednosti. Dubinsku loptu iz odbrane glavom je prihvatio Petar Bojić, pobegao štoperu Miletiću i ušao u kazneni prostor. Predriblao je golmana Jovičića i ubacio loptu u mrežu – 1:0!

1’ Pokušao je Tošić da uposli Đerleka, ali nije uspeo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

279 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: