Bogdan i Hild junaci pobede, "Kraljevi" bolji od Lejkersa

Sakramento Kingsi pobedili su Los Anđeles Lejkerse u noći između nedelje i ponedeljka sa 84:83.

Izvor: MLJ

Ponedeljak, 02.04.2018.

08:30

Bogdan i Hild junaci pobede,
Tanjug / AP Photo/Rich Pedroncelli

Srpski bek Bogdan Bogdanović bio je uz Badija Hilda najbolji strelac svoje ekipe sa 15 poena (6/7 iz igre), četiri skoka i jednom asistencijom.

Hild je ubacio četiri poena više od srpskog asa, a obojica su bili junaci pobede u tesnoj završnici.

U Lejkersima je najbolji bio Džulijus Rendl sa 19 koševa, a 16 je ubacio Kentavijus Koldvel-Poup. Lonzo Bol nije igrao zbog povrede kolena, a Kajl Kuzma nije pokazao sve što zna pa je Bogdanovićev tim prekinuo niz od četiri poraza.

Hild je 17 od 19 poena dao u prvom poluvremenu, ali je onda u poslednjem minutu ubacio presudna dva poena za pobedu. Međutim, pri rezultatu 82:80 za Kingse, Bogdanović krade Rendlu bitnu loptu u mismeču i uspeva da sačuva prednost Kingsa.

Kingsi su u prvom poluvremenu šutirali svega 39 odsto, ali Lejkersi to nisu uspeli da iskoriste i odlepe se. Kasnije će im se to osvetiti jer će Kingsi napraviti seriju 10:2, uhvatiti priključak u trećoj četvrtini, a onda i povesti sa 60:58.

Bogdanovićev tim je na početku poslednje četvrtine postigao sedam uzastopnih poena, a timovi su do kraja bili u egalu. Sakramento je bio za nijansu prisebniji i to je rezultiralo pobedom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: