LŠ: Mesi razbio Čelsi, Barsa lako do četvrtfinala

Fudbaleri Barselone ubedljivo su savladali Čelsi 3:0 (2:0) i plasirali se u četvrtfinale Lige šampiona.

Izvor: AK

Sreda, 14.03.2018.

20:10

LŠ: Mesi razbio Čelsi, Barsa lako do četvrtfinala
Foto: Getty images

Katalonci su "slomili" goste iz Londona već u prvom poluvremenu sa dva gola nakon brzih akcija uz greške odbrane "plavaca".

Blistao je Lionel Mesi koji je učestvovao u sva tri gola, postigao je dva i jednom asistirao. Argentinac je stigao do jubilarnog 100. gola u takmičenju.

Fudbaleri Čelsija su tokom većeg dela meča imali inicijativu, ali su suviše lako "ispadali" u odbrani prilikom brzih akcija Katalonaca.

Englezi nisu imali ni dovoljno sreće, defanzivci Alonso i Ridiger su pogađali okvir gola na Kamp Nou. Barsa je povela već u trećem minutu nakon akcija Suaresa i Mesija koji skoro iz mrtvog ugla uspeva da savlada Kurtou.

Usledila je inicijativa Čelsija, ali čim su gosti napravili sledeću grešku usledio je novi gol, a igrao se tek 20. minut.

Loše je reagovao Fabregas u sredini terena nakon što je odbrana Barse ispucala loptu, Mesi ju je ukrao i ekspresno stigao do šesnaesterca, a onda proigrao Dembelea koji snažnim udarcem postiže prvi gol u LŠ u dresu Barse.

Čelsi je krajem prvog poluvremena propustio dve sjajne šanse za gol, Ter Štegen je odbranio šut Žiruu, dok je Vilijan zasmetao Kanteu, da bi u poslednjem minutu Alonso okrznuo stativu iz slobodnog udarca.

Barsa je u nastavku meča potpuno "umrtvila" igru, čekala je novu grešku gostiju i dočekala pola sata pre kraja.

Opet su Katalonci brzom kombinacijom izbacili skoro celu odbranu Čelsija, Suares je gurnuo loptu do Mesija, koji je šalje kroz noge Kurtoi za konačnih 3:0.

U četvrtfinalu Lige šampiona igraće:
Barselona (Španija)
Real Madrid (Španija)
Sevilja (Španija)
Mančester siti (Engleska)
Liverpul (Engleska)
Roma (Italija)
Juventus (Italija)
Bajern Minhen (Nemačka)

Žreb parova je 16. marta u podne. Prve utakmice na programu su 3/4. aprila, a revanši 10/11.

Tok meča:

Foto: Getty images
89' Prečka! Nemaju gosti ni sreće, nakon centaršuta Vilijana iz kornera, Ridiger sjajno skače i šutira glavom, ali pogađa prečku.

75' Igrači Barse se "igraju" sa fudbalerima Čelsija, suvereno kontrolišu loptu, izazivaju rivale na oštriji start.

67' Treća izmena u Barseloni, Vidal ulazi umesto Dembelea. Dvostruku pravi menadžer Čelsija Konte, umesto Žirua ulazi Morata, dok Mozesa menja Sapakosta.

64' GOOOOOL! Barselona vodi 3:0!

Još jedna brza reakcija Barse u sredini terena, Suares odlaže loptu do Mesija ispred kaznenog prostora, Argentinac blagom "forom" izbacuje iz igre čak trojicu rivala, utrčava u kazneni, a onda iskosa sa leve strane šalje loptu kroz noge Kurtoe. 61' Valverde dodatno osvežava svoj vezni red, umesto Busketsa ulazi osporavani Andre Gomes, koji je dobio veliku podršku sa tribina.

56' Prva izmena na meču, Inijestu menja Paulinjo. Vezni red Barse će sada postati još čvršći.

50' Žiru sjajno proigrava Alonsa u kaznenom prostoru Barselone, ispred njega je samo Ter Štegen, ali Španac pada čim je ušao u kontakt sa defanzivcima. Fudbaleri Čelsija traže penal, ali Skomina odmahuje rukom.

48' Novi kiks odbrane Čelsija, Suares ulazi u gol šansu, ali Kurtoa opet sjajnom intervencijom sprečava gol Urugvajca iz neposredne blizine.
Foto: Getty images
21:35 Kraj prvog poluvremena, Barsa je iskoristila dva kiksa odbrane Čelsija i stekla veliku prednost.

46' Sjajan šut Markosa Alonsa iz slobodnjaka, lopta je okrznula stativu i završila u gol-autu.

44' Rizičan faul Dembelea u zoni udarca, oborio je Žirua na oko 20 metara od gola Barse.

38' Dve sjajne šanse za Čelsi u nizu. Prvo je Ter Štegen boksovao loptu nakon snažnog šuta Žirua sa 13-14 metara, a onda je Vilijan zasmetao Kanteu kada je vezista imao otvoren prostor za šut ka golu Barse sa 6-7m.
Foto: Getty images
30' Vilijan ekspresno stiže do kaznenog prostora Barse, ali su ga tu dočekala petorica domaćih igrača i lako oduzela loptu.

28' Zicer! Stopostotna šansa za Suaresa, Inijesta mu je "štiklom" servirao loptu na petercu, ali neverovatna odbrana Kurtoe.

20' GOOOOOL! Barselona vodi 2:0!

Katalonci su ukrali loptu Fabregasu na sredini terena, Mesi je povukao brz kontranapad, prevario nekoliko igrača Čelsija na ivici kaznenog prostora, a onda poslao loptu na drugu stranu do usamljenog Osmanea Dembelea, koji snažnim udarcem trese mrežu. 13' Dobar šut Vilijansa sa ivice kaznenog prostora, ali Ter Štegen lako brani.

9' Pritisak Čelsija nakon primljenog gola, nekoliko prodora "plavaca" u kazneni prostor Barselone, ali bez konkretne završnice.

3' GOOOOOL! Barselona vodi 1:0!

Brza razmena lopte između Lionela Mesija i Luisa Suaresa, uz jednu martinelu, na kraju Argentinac skoro iz mrtvog ugla probacuje loptu iza leđa Kurtoe. 20:40 Barselona je dobila 23 utakmice protiv engleskih klubova u LŠ, više nego bilo koji drugi tim u takmičenju.

20:25 Poslednja tri duela u svim takmičenjima su završena bez pobednika, a Barsa je poslednji put savladala Čelsi daleke 2006.

20:10 Ovo je 14. međusobni duel Barselone i Čelsija u LŠ, više okršaja imaju samo Bajern i Real (18), te Barselona i Milan (15).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

431 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: