LŠ: Barselona – Čelsi, čin šesti

Nokaut faza Lige šampiona Barselona – Čelsi, čin šesti, ko će u četvrtfinale?

Izvor: B92

Sreda, 14.03.2018.

11:45

LŠ: Barselona – Čelsi, čin šesti
Photo by Mike Hewitt/Getty Images

Današnji revanš na Nou Kampu rešiće dilemu da li će Barselona četvrti put u 18 godina izbaciti Čelsi u eliminacionoj rundi ili će "plavci" izjednačiti skor na 3:3.

Pobednika nije bilo u prvom susretu na londonskom 'Stamford bridžu' 1:1 i to pošto su se gosti iz Katalonije izvukli golom Lionela Mesija 15 minuta pre kraja, što im garantuje mirniju situaciju od Čelsija.

Tim golom Čelsi je ispao iz grupe od šest timova kojima Argentinac nije dao gol u Evropi (Atletiko Madrid, Inter, Benfika, Liverpul, Rubin i Udineze) i sada je pred odbranom engleskog šampiona, koja nije sačuvala mrežu na poslednje četiri utakmice, novi zadatak da zaustavi prvu zvezdu Barselone.

Pored toga "plavci" igraju i protiv tradicije. Barselona je u istoriji doživela samo dva poraza od engleskih klubova na Nou Kampu, uz skor od 19 pobeda i 11 remija.

Da je pred Čelsijem veliki izazov svestan je i temperamentni menadžer Antonio Konte.

"Moramo da budemo veoma dobri ako mislimo da pariramo jedno od najboljih timova sveta. Spremni smo da patimo, kao što je bio slučaj u prvom meču kada smo skoro bili savršeni. Nemamo veliko iskustvo, mnogi moji fudbaleri igraju drugu sezonu u Ligi šampiona i neophodno je da iskoristimo svaku priliku", rekao je Konte u najavi meča.

Barselona, uz oporavljenog kapitena Andresa Inijeste, juri čak 11. uzastopno četvrtfinale Lige šampiona.

"Čelsi je jak protivik, posebno u odbrani i veoma homogen. Nadam se da ćemo biti na nivou i proći dalje", kratak je bio Valverde.

Drugi meč danas je čista formalnost. Bajern u Istanbulu odrađuje posao prolaska dalje protiv Beštikaša Duška Tošića nakon pobede u Minhenu 5:0.

Tošić se očekuje u startnoj postavi "crnih orlova" koji žele da se dostojno oproste od istorijske sezone u Ligi šampiona u kojoj su postali prvi klub iz Turske u osmini finala sa prvog mesta.

Utakmica između Bešiktaša i Bajerna počinje u 18 sati, a Barselona i Čelsi u 20.45.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: