Predstavljen logo EP za košarkašice u Srbiji i Letoniji

Košarkaški savez Srbije predstavio je zvaničan logotip Evropskog prvenstva za košarkašice 2019. godine čiji će domaćini biti Srbija i Letonija.

Izvor: B92

Četvrtak, 08.03.2018.

17:50

Predstavljen logo EP za košarkašice u Srbiji i Letoniji
Foto: Kosarkaski savez Srbije

Grupna faza igraće se u ove dve zemlje, završnica će se održavati u Beogradu, dok su gradovi domaćini u Srbiji još Niš i Zrenjanin.

"Kao što znate, Srbija je sledeće godine domaćin Evropskog prvenstva za seniorke. Verujem da ćemo biti odlični organizatori. Pre toga ćemo organizovati još nekoliko velikih događaja, siguran sam da će sve to da bude kako treba. Nadam se da će, uz malo sreće i dobar rad, u šta ne sumnjam, naše devojke ostvariti dobar rezultat pred domaćom publikom", rekao je na svečanosti predsednik Saveza Predrag Danilović.

Posle emitovanja promo video koji je napravila FIBA, generalni sekretar KSS Dejan Tomašević govorio je o detaljima vezanim za organizaciju Evropskog prvenstva.

"Evropsko prvenstvo počinje 27. juna i traje do 7. Jula 2019. godine. Jedan od najbiljnijih motiva što smo konkurisali za organizaciju ovog EP je što imamo dorbu ekipu i smatramo da, uz pomoć naših navijača možemo da dođemo do dobrih rezultata. Današnjim događajem promovišemo logo EP 2019. i za nas je ovo početak cele kampanje. Pozivam medije da podrže ceo ovaj projekat. Imamo dovoljno vremena, više od godinu dana, da se potrudimo da, pre svega, u dvoranama u Zrenjaninu, Nišu i Beogradu bude puno publike. U prilog tome koliko se ozbiljno pristupa ovom događaju, sledeće nedelje predstavnici FIBA dolaze u obilazak dvorana i hotela u ova tri grada. Pozivam medije da podrže ovaj događaj i pozovu ljude iz ova tri grada da dođu u dvoranu i zajedno navijamo za naše devojke da ostvare što bolji plasman", rekao je Tomašević.

Promoter EP 2019. je Nataša Kovačević, ambasador FIBA, koja je sa našim srebrnim juniorkama sa EP 2017. Ivanom Katanić, Minom Đorđević i Martom Vulović predstavila novi logotip EP.
Foto: Kosarkaski savez Srbije

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: