PSŽ nemoćan bez Nejmara, Real nokautirao "Svece" (VIDEO)

Fudbaleri Real Madrida i Liverpula plasirali su se u četvrtinu finala Lige šampiona.

Izvor: A. Kovaèeviæ

Utorak, 06.03.2018.

20:00

PSŽ nemoćan bez Nejmara, Real nokautirao
Foto: EPA/Christophe Petit Tesson

Real je pobedio Pari Sen Žermen 2:1 u revanšu u Parizu i sa ukupnih 5:2 eliminisao jednog od glavnih izazivača za evropski tron.

S druge strane, Liverpul i Porto su remizirali bez golova na Enfildu, pa su "crveni" dalje prošli zahvaljujući impresivnih 5:0 na Dragau.

PSŽ nije imao snage da se suprotstavi Madriđanima bez Nejmara da Silve. Imali su "Sveci" inicijativu u prvom poluvremenu na Parku prinčeva, ali jalovu.

Real je bio znatno opasniji iz kontranapada, a golman Alfonso Areola je sprečio Špance da već u prvom poluvremenu overe pobedu u dvomeču.

Tek u završnici prvih 45 minuta PSŽ je konkretno zapretio golu Reala, ali je i između stativa Madriđana odličan bio golman Kejlor Navas.
Ipak, početkom drugog poluvremena Real dolazi do gola odluke. Lukas Vaskes je fantastično centrirao sa leve strane, a Kristijano Ronaldo se na drugoj stativi se vinuo visoko i glavom postigao 14. gol u takmičenju ove sezone, a na devetom uzastopnom meču.

Parižani su potom pogubili "konce" igre, posebno se iznervirao Marko Verati koji zbog prigovora sudiji dobija drugi žuti karton.

Ipak, nekoliko minuta kasnije PSŽ poravnava rezultat. Edinson Kavani se odlično snašao u gužvi u kaznenom prostoru Reala i uspeo nekako da ugura loptu u gol.

Međutim, domaćin nije uspeo da izbegne poraz na oproštaju od Evrope. Deset minuta pre kraja posle traljave reakcije domaće odbrane, Kazemiro uz pomoć odbitka donosi novu pobedu Realu.

U drugom meču dana nije bilo golova, ali ne zbog nezainteresovanosti dve strane. Tražio je Liverpul pobedu i na svom terenu, ali nije uspeo.

"Crveni" su dominirali tokom 90 minuta protiv Porta, konstantno napadali, ali su za razliku od Dragaa bilo očajni u završnici. Nije pomogao ni ulazak Mohameda Salaha u poslednjih 15 minuta sa klupe
Foto: Getty images
Moglo bi se reći da domaćin nije imao ni sreće, s obzirom da je Sadio Mane pogodio stativu u prvom poluvremenu. Nekoliko minuta ranije je poslao loptu za malo preko gola sa svega nekoliko metara udaljenosti.

U drugom poluvremenu zapretio je i Roberto Firmino, ali defanzivci Porta stižu da ga izblokiraju u poslednjem trenutku.

U samoj završnici Porto je prvi put konkretno zapretio, Tores je šutirao nakon odbitka, ali je i njegov udarac izblokiran.

Najbolju šansu je dva minuta pre kraja imao Dani Ings, sjajni je skočio posle centaršuta, šutirao je glavom iz neposredne blizine, ali je Iker Kasiljas pokazao zašto ima čak 167 nastupa u elitnom takmičenju.

LŠ se nastavlja u sredu, Mančester siti dočekuje Bazel (prvi meč 4:0), dok je derbi na Vembliju gde Juventus gostuje Totenhemu (2:2 u Torinu).

Tok mečeva:

Foto: Getty images
88' LIVERPUL Ne da se "redsima" da pobedom "overe" četvrtfinale. Sjajna šansa za Danija Ingsa, skočio je visoko na centaršut i šutirao glavom iz neposredne blizine, ali je Iker Kasiljas potvrdio svoju klasu.

84' LIVERPUL Malo je nedostajalo da Porto povede na Enfildu, lopta se odbila do Olivera Toresa, ali je njegov šut izblokiran. Dosta sreće za Liverpul. sa tribina grmi 5.000 navijača Porta, fantastična podrška 1.400 km od kuće posle 0:5 na Dragau.

83' PARIZ Idealna gol šansa za Ronalda, dočekao je Portugalac još jedan centaršut u kaznenom prostoru PSŽ, ali opet neprecizna završnica.

80' PARIZ GOOOOOL! Nije dugo trajalo vođstvo "Svetaca", ali sami su krivi. Posle kontranapada Reala po levoj strani i lošeg centaršuta u peterac, Rabio je loše izbacio loptu, dodao ju je bukvalno Kazemiru koji šutira sa ivice kaznenog prostora, a lopta se odbija od Markinjosa i vara Areolu.
Foto: Getty images
76' PARIZ Malo je nedostajalo da Real opet povede. Benzema je sjajnim driblinzima otvorio prostor za šut, ali je izblokiran.

75' PARIZ GOOOOOL! "Sveci" se časno opraštaju od LŠ. Iako imaju igrača manje uspeli su da izjednače na 1:1. Edinson Kavani se sjajno snašao u gužvi u šesnastercu Reala i loptu ubacio u gol.

66' PARIZ Crveni karton! "Sveci" su počeli da se raspadaju. Marko Verati bespotrebno je prigovarao sudiji, koji mu je pokazao drugi žuti karton, pa je Italijan završio utakmicu.

59' LIVERPUL Novi promašaj Liverpula. Roberto Firmino je pobegao čuvarima u kaznenom prostoru, ali su igrači Porta ipak stigli da ga izblokiraju.
Foto: EPA/YOAN VALAT
* Ronaldo je postigao 14. gol u LŠ ove sezone, pogodio je na devetoj uzastopnoj utakmici

52' PARIZ GOOOOOOL! Real vodi 1:0, PSŽ može da se oprosti od LŠ! Fantastičan centaršut Lukasa Vaskesa sa leve strane na drugu stativu, Kristijano Ronaldo se samo "poklonio" i glavom savladao nemoćnog Areolu.

50' PARIZ Odlična šansa za Real, Ronaldo je odlično reagovao na centaršut, šutirao je glavom sa oko 11 metara, ali za malo pored gola.

48' LIVERPUL Jedna od retkih akcija Porta na Enfildu, ali očajan šut Maksimilijana Pereire sa velike distance.
Foto: EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON
20:35 Poluvreme. Dve nule, golmani PSŽ i Reala su sprečili golove u Parizu, a stativa u Liverpulu.

43' PARIZ Nova gol šansa za domaćina, ovaj put Kilijan Mbape je dobio loptu u kaznenom prostoru, ali i on šutira po sredini gola pa Navas opet brani.

41' PARIZ Konačno konkretna akcija PSŽ i odmah gol šansa. Anhel di Marija je probio po desnoj strani kaznenog, poslao je nisku loptu u peterac, ali Navas odlično reaguje i hvata loptu ispred Kavanija.

39' PARIZ Opet golman čuva nadu "Svetaca". Karim Benzema je imao zicer, dobio je loptu na levoj strani kaznenog, ispred sebe je imao samo golmana, ali ga je Areola sjajno "pročitao" i odbranio šut koji je išao nisko po sredini gola.
Foto: Getty images
31' LIVERPUL Stativa! Najbolja šansa večeri, do sada. Opet je u gol šansi bio Liverpul i Sadio Mane, ali opet nije imao sreće. Šutirao je glavom i pogodio levu stativu Portovog gola.

27' LIVERPUL Lalana pokušava da pronađe svoje napadače u kaznenom prostoru Porta, ali su ga oba pute osujetili defanzivci gostiju.

24' PARIZ Real faulovima "seče" igru PSŽ, teško domaćin stiže do kaznenog prostora rivala.

18' PARIZ Madriđani su mogli brzo da stave tačku na ovaj dvomeč. Zicer je imao Ronaldo posle odbitka lopta u kaznenom prostoru PSŽ, ali ju je loše zahvatio na desetak metara pa je izborio samo korner. Posle prekida nova prilika za Špance, ali Serhio Ramos šutira pravo u golmana Areolu.
18' LIVERPUL Dobra šansa za domaćina, ali Sadio Mane nije bio u najboljoj poziciji, krajnjim naporom je stigao do lopte, pa je poslao preko gola sa svega nekoliko metara.

10' PARIZ PSŽ kontroliše ritam u prvih desetak minuta, ali je Real vrlo opasan iz kontranapada. Malo je nedostajalo da Benzema ugrozi Areolu.

5' LIVERPUL Veliki pritisak Liverpula, "crveni" želi svojim navijačima da prirede novu goleadu.

20:45 Počeli su revanš mečevi osmine finala Lige šampiona, 90 minuta deli Real i Liverpul od najboljih osam u Evropi. 20:45 Minut ćutanja na oba meča u čast preminulog kapitena Fiorentine Davida Astorija.

20:40 Glavna opasnost po gol PSŽ će svakako biti Kristijano Ronaldo, postigao je 13 golova ove sezone, bar jedan na svakoj od prethodnih osam utakmica.

20:30 Karim Benzema će postati tek treći Francuz sa najmanje 100 utakmica u LŠ, posle Patrisa Evre (108) i Tjerija Anrija (102). S druge strane, golman Porta Iker Kasiljas će odigrati 167.

20:20 Iako su svi prežalili Porto, navijači ovog kluba mu nisu okrenuli leđa, nekoliko hiljada ih je stiglo u Liverpul.

20:10 Navijači PSŽ su protekle noći dali svoj doprinos timu, pravili su buku oko hotela u kojem je smeštena delegacija Real Madrida kako bi sprečili fudbalere gostiju da se naspavaju.

20:00 PSŽ je bez povređenog Nejmara, dok je Zinedin Zidan odlučio da na klupi za rezerve ostavi Gareta Bejla i rovitog Luku Modrića

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

297 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: