Paunović za B92: "Krenulo je, biću još bolji"

Atletiko je pri samom vrhu tabele. Iako igrate sve bolje, Liga šampiona će ostati samo san ove sezone.

Izvor: Igor Vujièin B92

Sreda, 24.03.2004.

15:49

Default images

U jednom trenutku sezone činilo se da ćemo moći da se izborimo za to četvrto mesto koji bi nam dalo plasman u LŠ, ali posle sjajne serije “Barsa” nas je prestigla, pa čak potisnula i Deportivo sa trećeg mesta. Nas cilj je plasman u kup UEFA, ali ako bude bilo mogućnosti pred kraj prvenstva borićemo se i za najelitnije takmičenje."

Napokon si tamo gde ti je i mesto – u prvom sastavu kao igrač koji svojom igrom i golovima direktno utiče na dobre rezultate Atletika.

Da, zadovoljan sam jer sam ove godine morao da se borim sa mnogo prepreka. Medjutim, kao i uvek, ponovo sam pobedio. Sada kada sam u ekipi posao je tek počeo za mene, nema opustanja, sada cu još bolje i više."
Primera se iznenada zakomplikovala u poslednja dva kola. Već vidjena titula Reala sada “visi” na samo jednom bodu razlike u odnosu na Valensiju...

Madrid je izgleda stigao umor, pa su malo u poslednje vreme posustali. Drago mi je da je prvenstvo opet postalo interesantno, siguran sam da će ovo biti jedna od najzanimljivijih zaršnica u poslednjih nekoliko godina."
Kup Španije. Da li je pobeda Saragose iznenadjenje ili samo dokaz više koliko je Primera jaka?

Mislim da je u pitanju i jedno i drugo, mada je po meni ipak veliko iznenadjenje uspeh Zaragoze”.

Najveću seriju trenutno ima Barselona. Sa druge strane, navijačima u SCG posebno je interesantna i Selta koja se nalazi u grčevitoj borbi za opstanak.

Barsa je iznenadila i samu sebe u poslednjih osam kola, mada, realno gledajući, Katalonci imaju izuzetno jak i iskusan tim. Lično, najiskrenije se nadam da će Selta uspeti da izadje iz opasne zone, jer imaju i trenera i igrače za Primeru”.
Šta se to preokrenulo u igri Atletika, i kako naredne sezone načiniti korak više?

Mislim da smo  u poslednje vreme promenili način treniranja, i to se dosta odrazilo na kvalitet igre. Ranije smo mnogo radili na fizickoj snazi, dok sada radimo na igri i kvalitetu.”

Odličnim igrama i kao povremeni reprezentativac istakao si kandidaturu za novi poziv medju plave. Očekuješ li ga kao igrač koji pruža odlične igre u jednoj od najjačih liga Evrope već za meč sa Norvežanima naredne srede?

Da, nadam se da sam dobrim igrama skrenuo pažnju selektoru i ljudima iz saveza.Mislim da se više puta dogadjalo da sam bio u odličnoj formi,ali sam iz meni nepoznatih razloga bio zaboravljen. Druge reprezentacije vode računa o svojim igračima u inostrantsvu, kada se neki fudbaler oporavi od povrede ili se bori za ulazak u tim, njihove selekcije ih podrže pozivom, jer to ima veliku težinu u klubu. Ja do sada nikada nisam dobio takvu podršku. I mislim da je sada pravi momenat za to”.
Epilog Primere. Ko će biti šampion, i koliko mogu španski klubovi u Ligi šampiona ? Real je favorit, ali Deportivo kao potencijalna “mina” za mnoge...

"Teško je reći u ovom trenutku. Videćemo kako će se rešiti ovo kolo LŠ. U Primeri, siguran sam da će glavnu reč do kraja voditi Real Madrid, Valensija i Barselona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: