Krstić za B92: Kid i Šakil su najbolji!

Mladi centar Partizan Mobtela, Nenad Krstić, oporavio se od povrede zbog koje je propustio veći deo sezone i polako se vraća u vrhunsku formu. Krstić je pre dve godine draftovan od strane Nju Džersija i na njega se u organizaciji Netsa ozbiljno računa, možda već od sledeće sezone. Sa Nenadom Krstićem razgovarali smo o Netsima, Džejsonu Kidu, Kingsima, reprezentaciji...

Izvor: Miloš Šaranoviæ, Milan Pavlica

Subota, 20.03.2004.

20:32

Default images

Razgovor smo počeli pitanjem da li Nenad prati utakmice NBA lige?

Pratim, ali nisam baš nešto preterano gledao utakmice, pogotovo ove sezone, jer ne dozvoljavaju mi to obaveze na treninzima. Samo putem interneta i novina pratim NBA pogotovo Nju Džersi Netse, koji su me draftovali i koji su moj sledeći klub.

Kako ocenjuješ igru Netsa ove sezone?

Na početku sezone nisu baš imali neki start, medjutim promenom trenera mislim da su vezali 14-15 pobeda. Ne znam koji su tačno na tabeli Istoka ali sasvim dobro igraju i ja se nadam da će ponoviti uspeh iz prošle sezone.

Šta misliš o Kenjonu Martinu i kako zamišljaš da je igrati pored jednog igrača kao što je Džejson Kid?

Kenjon Martin ima fenomenalne fizičke predispozicije i igra odlično. On je All – star igrač i dajem mu sve pohvale. Što se tiče Džejsona Kida, on je sigurno najbolji igrač u Ligi uz Šakila O’Nila. Stvarno fenomenalno igra i pravi je lider tima.

Pre nekoliko godina verovatno nisi ni razmišljao o odlasku u Ameriku, sada kada si draftovan sigurno više razmatraš svoje mogućnosti u NBA ligi?

Jeste, u pravu si, u pre tri-četiri godine nisam uopšte razmišljao o tome. Kada sam draftovan isto nisam ni znao kako izgleda taj draft, šta se tu dešava i kako uopšte funkcioniše. Medjutim u poslednje dve godine, sama činjenica da sam draftovan me navodi da razmišljam o tome šta me čeka tamo. Ja nisam bio u predraft kampovima, nisam igrao letnju ligu, tako da ne znam šta me tamo očekuje. Jedino putem televizije mogu da vidim utakmice, ali nikada nisam igrao protiv takvih igrača. Sigurno je da će to biti velika promena za mene. Nadam se da ću se adaptirati.

Da li si kontaktirao naše igrače u NBA da bi ti preneli neka iskustva?

Ne preterano, nisam baš imao priliku, ali svi inače kažu da je teška ta prva sezona ili čak prve dve, sve dok se ne navikneš na drugačiji stil igre, način života, jezik itd. Sigurno treba makar godinu dana da se navikneš na to.

Kakav je tvoj stav o “Kraljevima” iz Sakramenta? Da li navijaš za njih?

Navijam, navijam, volim da gledam Sakramento kad god imam priliku. Dopada mi se njihov stil igre...oni su trenutno najbolji tim lige. Nadam se da će osvojiti NBA prvenstvo. Takodje pratim i Nju Džersi, koji je moj budući klub. Svidja mi se i kako Netsi igraju, reč je o brzoj igri, “dodaj, trči, šutiraj”.
Kažeš da je prva sezona najteža, da li imaš ideju kako bi mogao da izbegneš sudbinu nekih momaka koji se nisu mnogo naigrali kao rukiji?

Stvarno ne znam šta me očekuje tamo ali ja ću se truditi da maksimalno spremno dočekam start NBA šampionata. Nadam se da neću doći u situaciju da ne igram. Sigurno je da prve godine neću mnogo igrati, na jednoj utakmici ništa, na drugoj 15-tak minuta...to je sudbina rukija. Spreman sam na to i moraću još više da se pripremim na psihički pritisak kojeg će sigurno biti.

Ovog leta sledi Olimpijada u Atini, da li očekuješ poziv i kako ocenjuješ novu atmosferu oko nacionalnog tima?

Ja se nešto ne opterećujem previše da li ću dobiti poziv ili ne. Naravno bio bih prezadovoljan da dobijem poziv i na širi spisak. To bi bio neki motiv za dalji rad. Ne pratim mnogo kakva je atmosfera, ali mislim da je dobra i da će se svi odazvati da napravimo dobar rezultat u Atini.

Ne plaši te američki Drim tim, poslati su pozivi Šakilu i Kevinu Garnetu.

Prisustvo tih zvezda uliva strahopoštovanje, ali ne treba nikoga mnogo respektovati, treba igrati normalno. Pokazali smo u Indijanopolisu da protiv njih možemo da igramo, iako je bilo reč o slabijem timu od ovog koji se sada formira. Mislim da može sasvim normalno da se igra sa njima.

Krstić nije zadovoljan nastupom Partizana u ovogodišnjoj Evroligi, ali i dodaje da se njegov tim nije obrukao i da je svima bio ravnopravan protivnik. Od Superlige Srbije i Crne Gore očekuje uspeh Partizana i osvajanje nove titule.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: