EL: Glupost Rejesa, Olimpijakos slavio u Madridu

Košarkaši Real Madrida poraženi su od Olimpijakos sa 80:79, u poslednjem meču 22. kola Evrolige.

Izvor: B92

Petak, 09.02.2018.

22:40

EL: Glupost Rejesa, Olimpijakos slavio u Madridu
EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Izabranici Janisa Sferopulosa došli su do 14. pobede, dok su Madriđani imaju dve manje.

"Kraljsvski klub" je mnogo toga koštalo pobede na ovom meču, ali posebno se izdvaja trenutak na četiri minuta do kraja meča kada su mogli potpuno da slome Olimpijakos.

Real je bio u naletu u četvrtoj deonici, imali su 73:71, dva bacanja Rejasa i posed posle toga (potencijalna četiri ili pet poena, odnosno +7 ili 8).

Ipak iskusni Španac je promašio oba bacanja, a potom je i ispucao loptu posle čega je dobio tehničku grešku.

Strelnijeks je pogodio jedno bacanje, a onda je usledila i trojke Printezisa pa se ušlo u uzbudljivu završnicu. Dončić je na 30 sekundi do kraja meča imao dva slobodna bacanja za vođstvo Madrida, ali je mladi Slovenac pogodio samo jedno.

U narednom napadu istom merom uzvratio je Letonac – na semaforu je bilo 80:79 za Oly i 15 sekundi do kraja meča. Posle tajm-auta lopta je otišla u ruke Dončića koji se okliznuo i dodao je do Kozera.

On je loptu prosledio do Kampaca, ali vremena nije bilo. Arbitri su na kraju dosudili faul nad Kampacom, ali posle gledanja snimka su utvrdili da je vreme isteklo.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Printezis sa 21 poenom, dok je Nikola Milutinov meč završio sa osam poena i 12 skokova.

Kod Reala Dončić je postigao 27 poena, dok je Tompkins ubacio 20.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: