Jokić na putu da se izjednači sa Džabarom, Čejmberlenom i Garnetom

Nikola Jokić na putu je da drugu sezonu zaredom završi sa prosekom od preko 16 poena i 4,5 asistencija.

Izvor: PT

Petak, 09.02.2018.

17:41

Jokić na putu da se izjednači sa Džabarom, Čejmberlenom i Garnetom
(Photo by Matthew Stockman/Getty Images)

Ukoliko Jokić uspe da na kraju takmičarske godine ima ovaj prosek pridružiće se legendarnim igračima – Kevinu Garnetu, Karim Abdul Džabaru i Viltu Čembrelejnu.

Da pojasnimo, kada je reč o košarkašima koji su više od 208 centimetra, samo su Garnet, Džabar i Čembrlejn to uspevali (16p i 4,5as) da urade dva ili više puta na kraju sezone.

S obzirom da je ovo Jokiću tek treća godina u najjačoj ligi na svetu, nema sumnje da ćemo u budućnosti gledati više ovakvih sezona u kojima će beležiti preko 16 poena i 4,5 asistencije. Da je Jokić značajno digao nivo formu u poslednjih osam utakmice pokazuje se i u rezultatima tima.

Nagetsi su pobedili šest od osam mečeva, a Jokić u tom periodu beleži 18,1 poen, 11,4 skokova i 8,1 asistencija. Denver je ovu seriju krenuo da pravi od 20.1. kada je poražen od Finiksa.

Od tada Srbin je zaigrao agresivnije što se vidi u broju dodira koje Nikola ima sa loptom (91,6). Samo Ben Simons (97,4) i Rasel Vestbruk (97,3) imaju veći broj dodira sa loptom od našeg igrača.

Ekipa iz Kolorada je trenutno šesta na Zapadu i nalaze se u seriji od tri uzastopne pobede.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

58 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: