Atanasijević žanje Peruđi trofeje

Odbojkaši Peruđe brzo su se navikli na osvajanje trofeja, pa su posle Superkupa podigli i onaj namenjen osvajaču Kupa Italije.

Izvor: B92

Utorak, 30.01.2018.

10:00

Atanasijević žanje Peruđi trofeje

Do drugog trofeja u istoriji, kao i do prvog, predvodio ih je srpski odbojkaš Aleksandar Atanasijević.

Zbog igara od početka sezone Peruđa je važila za jednog od favorita pred početak finalnog turnira Kupa Italije u Bariju.

U polufinalu, Atanasijević, Podraščanin i saigrači su pobedili Trentino sa 3-0, a u borbi za titulu čekao ih je Lube. U dosadašnjem delu sezone, veliki rivali su odmerili snage već četiri puta u četiri različita takmičenja, a Lube je slavio jedino u domaćem prvenstvu.

Peruđa je bila bolja u Superkupu, Ligi šampiona, a sada i finalu Kupa Italije, koje je dobila sa 3-1, po setovima 16:25, 25:22, 25:20, 27:25.

"Ovo je ogroman uspeh jer smo posle osvojenog Superkupa, potvrdili da igramo u sjajnoj formi i da nam samo zahvaljujući dobrim radom dolaze i dobri rezultati. Konkurencija je bila zaista jaka i samim tim je uspeh još veći. Najvažnije je da ostanemo koncentrisani, jer smo tek na polovini sezone. Moramo da nastavimo borbu za ono najvažnije, a to je prvenstvo i naravno Liga šampiona", jasan je Atanasijević.

Kao i svi prethodni dueli dva tima, i poslednji je obilovao uzbuđenjima i preokretima. Lube je bolje ušao u utakmicu, ali se Peruđa potom probudila, a kako je utakmica odmicala, postajala je sve zanimljivija.

Atanasijević je briljirao tokom čitavog vikenda u Bariju. U trijumfu nad Trentinom učestvovao je sa 16 poena, a zatim je protiv Lubea upisao 20. To je bilo više nego dovoljno da ponese MVP titulu.

"Sigurno je da mi to priznanje mnogo znači, ali ne bih ga dobio da nema mojih saigrača. Zajedno smo stigli do velikog trofeja", naglašava popularni Bata.

Odbojkaše Peruđe do kraja sezone očekuju još izazovi u Seriji A i Ligi šampiona, a u oba takmičenja trenutno drže prvo mesto. Narednu utakmicu Atanasijević i njegovi saigrači igraju već u sredu, kada dočekuju belgijski Ruselar u četvrtom kolu Lige šampiona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: