B92 u Antaliji: Zvezdino 2/2 i mali koji je oduševio

Crvena zvezda je počela drugi deo priprema u Antaliji tokom kojih će imati šest kontrolnih utakmica, a B92 je na licu mesta, odakle će pratiti igru i napredak srpskog vicešampiona sve do generalne provere sa Zenitom.

Izvor: M.Ljubisavljeviæ

Nedelja, 28.01.2018.

22:30

B92 u Antaliji: Zvezdino 2/2 i mali koji je oduševio
B92/MLJ

Naša novinarska ekipa je zajedno sa ostalim kolegama iz Srbije stigla u Antaliju u subotu uveče jer su već za nedelju bile zakazane prve utakmice.

Fubaleri Zvezde su stigli dan ranije nego novinari i smešteni su desetak kilometara dalje, ali fudbalera drugih ekipa svuda unaokolo ima “koliko hoćeš”.

Krila Sovjetov, Šahtjor, Dinamo Zagreb, pa čak i Irtiš iz Pavlodara sa kojim se Zvezda “upoznala” prošle godine se ovde pripremaju, svako za svoje sezone, sa svojim problemima i obavezama.

Koliko Turci polažu na tome da se svi osećaju komforno, videlo se već na aerodromu. Kombi koji je novinare vozio do smeštaja iznutra više liči na limuzinu i samo je jedan od razloga što Antalija i njena okolina zarađuju desetine miliona evra godišnje od sportskog turizma.

Iako se kaže da su u Antaliji, pripreme klubova se obavljaju u sportskim kompleksima hotela dvadesetak ili više kilometara dalje uz obalu Sredozemnog mora.
B92/MLJ
Golf kompleksi, tržni centri i vrhunski sportska igrališta se mogu videti na više mesta usput i uslovi su zaista neverovatni. Nova trava, reflektori, sistemi za navodnjavanje... nekoga ko boravi ovde prvi put ostavljaju bez daha.

Onima koji dođu kao gosti ostaje samo da uživaju, dok je na sportistima bukvalno samo da treniraju i igraju dobro.

Zvezda je to tokom prvog dana uspela i uz malo uigravanja i finesa se može očekivati da u nastavku sezone zaigra kao i tokom jeseni.

Prvi meč protiv Sumbrasa je bio zakazan za 15 časova po lokalnom vremenu u Antaliji. Posle nekoliko promena u rasporedu umesto Suduve, na teren je protiv Zvezde istrčala ekipa u kojoj trener mora da bude poliglota da bi mogao da priča sa igračima.

U startnoj postavi Stumbrasa se našlo se manje Litvanaca nego stranaca, a na terenu su se čula tri jezika, engleski, portugalski i litvanski. Agresivnom igrom Litvanci nisu dobili mnogo jer je srpski tim pokazao da je bolji i do kraja pobedio sa 3:1.

Nemanja Radonjić je pokazao mnoge stvari zbog kojih je doveden, mada sedmoplasirana ekipa litvanske lige i nije tim za preveliki respekt, realno gledano. Izuzev grubih startova, Portugalci iz Stumbrasa nisu mnogo toga pokazali na terenu.

Manje od dva sata kasnije, crveno-bele je na drugom mestu već čekala nova provera i Dinamo Brest, pa su i novinari bili u cajtnotu da stignu na meč zbog izveštaja sa prvog.

Dok nas je vozio ka hotelu u kom su odseli igrači i stručni štab Zvezde, vozač kombija je otkrio da je iz Antalije, ali da navija za Bešiktaš, te da Zvezdu zovu “Kirmizi jildiz” u prevodu na turski.

Fudbaleri Zvezde su ovog puta osim novinara imali i publiku. Došli su da ih gledaju momci iz niškog Radničkog, koji su u Antaliji još nekoliko dana, ali i živopisni Dinamov Zdravko Mamić. Vladan Milojević je igračima koji su izneli pobedu protiv Litvanaca dao “voljno”, vreme je bilo da se drugi pokažu.

Kanga, Boaći, Ben, Hajdin, Krstičić, Le Talek, Adžić… ali je jedan od najboljih utisaka ostavio 17-godišnji Strahinja Eraković koji je za svoje godine pokazao izuzetno zrelu partiju. Dobro je čitao igru, pravovremeno istrčavao. Nije se ustručavao da izađe i do polovine terena kada treba, u nekim situacijama ispucavao loptu, u drugim birao jednostavna rešenja da doda onima koji su veštiji sa loptom da je prenesu napred.

Zanimljivo je da nije pokazivao znake panike iako je mlad. Previše je reći da Zvezda ima nekog novog Nemanju Vidića, ali Zvezda svakako ima momka koji će, ako nastavi da napreduje, biti odličan štoper.

Trio Kanga-Boaći-Ben deluje kao da se već dobro razume na terenu pa bi bila šteta da se taj trio razbija usled spekulacija da Boaći odlazi.

Njih bi bilo zanimljivo gledati u nastavku sezone jer je Boaći visok i snažan, a Ben nizak i brz sa solidnim osećajem kada da doda, a kada da pokuša sam. Luka Adžić je spakovao “kiflu” u malu mrežu Dinama za veću minutažu u nekim narednim utakmicama i uradio protiv Belorusa ono što nije Boaći u nekoliko dobrih prilika pre toga.

Hajdin je asistirao, Ben se našao na pravom mestu, a svi zajedno su pokazali agresivnost i veliku želju da pobede. Za sada su na dobrom putu da im pobede i tokom priprema postanu navika.

Na njima je samo da treniraju i igraju. U ponedeljak im sledi trening oporavka, a nove provere ih čekaju narednih dana.

B92 će sve to ispratiti, a vi ostanite uz naš portal jer vam narednih dana otkrivamo šta je Ričmond Boaći rekao na pitanje o odlasku, priču o Antaliji kao sportsko-turističkom centru, razgovor sa Mičelom Donaldom i druge sadržaje.

Do tada, pozdrav iz Antalije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: