Spektakl u Lionu – PSŽ poražen, Depaj heroj u 94'

Ekipe Liona pobedila je sa 2:1 Pari Sen Žermen, u derbiju 22. kola Lige 1.

Izvor: B92

Nedelja, 21.01.2018.

22:58

Spektakl u Lionu – PSŽ poražen, Depaj heroj u 94'
Getty Images

Derbi francuskog šampionata nije razočarao, pošto smo videli gotovo sve što fudbal može da ponudi.

Sve je krenulo od drugog minuta kada je Nabil Fekir postigao spektakularan gol, ali sve zahvaljujući velikoj greški golmana Alfonsa Areole.

Krilni napadač je izveo slobodan udarac sa više od trideset metara i poslao loptu u gol. Areolo se očajno postavio, ostavio veliki prostor Fekiru koji je to video i preciznim udarcem postigao gol. Klijan Mbape je u 36. minutu morao da izađe zbog blaže povrede, a na terenu ga je zamenio Julijan Draksler. U nadoknadi vremena videli smo možda gol sezone.

Dani Alves je centrirao sa desnog boka, a levi bek Lajvin Kurzava volejom zakucao loptu u gol – gotovo da je probio mrežu. Sa rezultatom 1:1 otišlo se na pauzu.

U nastavku meča uzbuđenja nije manjkalo. Brazilac Dani Alves je oštro startovao, a sudija Klemen Turpan mu dao direktan crveni karton. Čini se da je sudija preoštro reagovao. Činilo se da će PSŽ uspeti da odoli sa igračem manje, međutim u 94. minutu Memfis Depaj postiže gol za veliko slavlje na stadionu.

Fekir je dodao loptu do Holanđanina koji je sa nekih 25 metara šutirao veoma jako i spektakularnim golom savladao Oreolu.

PSŽ je i dalje prvi na tabeli sa 56 bodova, dok je Lion ovom pobedom došao do drugog mesta i 48 boda.
SS
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

21 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: