Arunovićeva i Mikec najbolji strelci u 2017.

Zorana Arunović i Damir Mikec izabrani su za najbolje strelce Srbije u 2017, dok je za najuspešnijeg trenera prošle godine proglašen Dragan Donević.

Izvor: B92

Utorak, 02.01.2018.

19:32

Arunovićeva i Mikec najbolji strelci u 2017.
SSS

Arunovićeva, koja je tokom poslednjeg prelaznog roka prešla iz Crvene zvezde u Olimpik 011, na Evropskom prvenstvu vazdušnim oružjem osvojila je zlatnu medalju pištoljem.

Ona je, pritom, postigla svetski rekord finala - 246,9 krugova, rezultat koji verovatno još dugo neće biti nadmašen.

Primera radi, njeno ostvarenje iz Maribora je za više od pet krugova bolje od svetskog rekorda u muškoj konkurenciji koji drži Japanac Tamajuki Macuda (241,8).

Damir Mikec (Policajac), takodje strelac pištoljem, bio je drugi je na EP vazdušnim oružjem u Mariboru, a srebrom se okitio i na EP malokalibarskim oružjem u Bakuu.

Arunovićeva i Mikec su prošle godine zajedno stigli do titule šampiona Evrope. U Mariboru su odbranili zlatnu medalju u miksu vazdušnim pištoljem.
SSS
Oboje su imali uspeha i na finalu Svetskog kupa u Nju Delhiju. Mikec je osvojio zlato i veliki Kristalni globus za trijumf malokalibarskim pištoljem, a Arunovićeva je "pogodila" bronzu malokalibarskim pištoljem.

Najbolji strelci prošle godine su na evropskim šampionatima osvajali odličja i u ekipnoj konkurenciji. Muški tim Srbije (u kome su uz Mikeca gadjali Dimitrije Grgić i Duško Petrov) je malokalibarskim pištoljem stigao do evropskog zlata, a vazdušnim do bronze. Ženska ekipa (Zorana Arunović, Bobana Veličković, Jasmina Milovanović) okitila se šampionskom krunom na EP vazdušnim oružjem.

Dragan Donević iz Partizana, od prošle nedelje šef stručnog štaba reprezentacije, zvanje najuspešnijeg trenera je poneo, pre svega, zbog rezultata postignutih kao učitelj Andree Arsović.

Priznanje za najbolji klub dobio je kragujevački "Čika Mata", čiji strelci su na ovogodišnjim prvenstvima države i finalnim turnirima Kupa Srbije osvojili mnogo pojedinačnih i ekipnih medalja, a ; imali su i uspeha i na medjunarodnoj sceni.

Priznanja najboljima u 2017. godini biće uručena 23. januara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: