Đorđević: Jednog dana vodiću Italiju

Selektor Srbije i trener minhenskog Bajerna Aleksandar Đorđević uveren je da će jednog dana voditi reprezentaciju Italije.

Izvor: AK

Utorak, 02.01.2018.

13:57

Đorđević: Jednog dana vodiću Italiju
Foto: StarSport

Đorđević je od 2013. selektor Srbije, a "Orlovima" je bio vicešampion Evrope, sveta i Olimpijskih igara.

Međutim, on je tesno povezan sa Italijom, gde mu je dom kada nema reprezentativne ili klupske obaveze.

"Mi smo ponosni Srbi, ali smo izabrali Milano i Italiju za dom. Jednog dana ću sigurno voditi reprezentaciju Italije. Siguran sam, da će se dogoditi, ali još nije vreme. Radimo dobar posao u Srbiji, napredujemo kao grupa, na prvom mestu su poštovanje i zajedništvo. Ako su nepristojan prema saigračima, bez obzira na poziciju nema mesta za tebe. Mi smo jedno i to se vidi. Nije lako voditi i klub i reprezentaciju. Umor je neizbežan, ali tvoja svrha pomaže da se do savlada", rekao je Đorđević za italijanske medije.

Od 2016. je trener Bajerna sa kojim se ove sezone plasirao u Top 16 fazu Evrokupa, gde ga očekuju dueli sa Trinom, Zenitom i Lijetuvos Ritasom.

"Bajern želi da bude među najboljim timovima u Evropi, ali na nemački način, bez preteranih investicija. Izabrao sam Nemačku jer će Bundsliga biti jedna od najboljih u Evropi. Želja je da bude najbolja do 2020. Taj projekat je rođen pre deset godina i rezultati su vidljivi. Rade na infrastrukturi, košarkaškoj kulturi. Dvorane su stalno pune. Imali smo prosek od 6.100 gledacala prošle godine. Mislim da je to odlično", kaže selektor Srbije.

Ove sezone u centru pažnje košarkaške Evrope je uvođenje kvalifikacionih "prozora" za reprezentacije, a zbog spora sa Evroligom selekcije nisu nastupile u najjačim sastavima, pa tako ni Srbija.

"Zbog našeg sporta moramo dovesti najbolje moguće igrače. Da bi se privukli navijači, sponzori, prostor u medijima, moramo pokazati najbolju reprezentaciju koju imamo. Bez toga to je nemoguća misija. Ko ide da gleda reprezentaciju Argentine u fudbalu bez Mesija? Isto tako je i u košarci", zaključio je Đorđević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

90 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: